Close
Tengerparti lakást, toszkán házat, Srí Lanka-i kókuszföldet vehetsz 20 millió forint alatt

Tengerparti lakást, toszkán házat, Srí Lanka-i kókuszföldet vehetsz 20 millió forint alatt

Új szabadidős elfoglaltságot találtunk kalandorok részére: a Property Under 50K elnevezésű honlap éppen azt ajánlja, amit a címe. Ingatlanokat ötvenezer euró alatt. Térképek, fotók, ajánlatok között kattintgathatunk, miután beállítjuk a maximum árat, ami akár húszezer euró is lehet. Viszonyításképp: ez 6,5 millió forint, vagyis egy középkategóriás új autó ára. Vagabundok figyelem, a honlapon való szörfölés függőséget okozhat!

Ha most megnyerném a lottóötöst, azonnal vennék egy házat valahol a tengerparton! – hányszor mondtuk már ki magunkban vagy hangosan… persze álmodozni is lehet, és nagy erőkkel hinni a gondolat teremtő erejében, de lássuk be, amíg az ingatlanhelyzet már a fővárosban is ilyen kritikus, maximum egy új laptop, esetleg bútor, netán egy autó vásárlása lehet a közeljövőben elképzelhető nagyobb befektetés. Maradnak az ingóságok. Vagy a Property Under 50K oldal, ahol néhány kattintással a legvadabb álmainkban találjuk magunkat, illetve annyira mégsem vadak, hiszen egy lakás kezdőrészlete alatti összegből is vásárolhatunk ingatlant, akár a Földközi-tenger partján!

Száztizenhárom ország, jelenleg közel kilencezer ingatlanja vár új gazdáira. A merítés elképesztően nagy, legalább olyan sokszínű, mint a budapesti kiadó lakások között: húszezer euró alatt tűzvész sújtotta, meglehetősen rongálódott házat is találtunk már, de harmincnégyezer euróért akár egy takaros thaiföldi lakáshoz is hozzájuthatunk.

Hogy csak pár ajánlatot említsünk: Andalúziában, egy kellemes hotelben körülbelül 32 millió forintért vásárolhatunk egy kétszobás lakteret, melyet leginkább befektetésnek ajánlanak. Brazíliában egy kilencszáz négyzetméteres, beépítetlen óceánparti telket most kicsit több mint hétmillió forintért vásárolhatunk meg. Ahhoz, hogy egy három hálószobás Puerto Ricó-i lakáshoz jussunk, 23 millió forintot kell összespórolnunk. A portugál Azori-szigeteken egy hetvennégy négyzetméteres házat nem egész harmincmillió forintért is elérhetünk most.

Szicíliában rengeteg az eladó ingatlan, ezt a kedves, emeletes, felújításra szoruló házat például nem egész 28 millió forintért vesztegetik. Új építésű, rendezett lakóparkban, Fokvárosban is letáborozhatunk, és ehhez még húszmillió forintra sincs szükségünk.

Lehet, hogy érdemesebb letenni a Városliget melletti kis garzonról, és teljesen újratervezni mindent?

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

Close