Close
Ha igaz a legfrissebb előrejelzés, az éttermek még sokáig nem nyithatnak ki

Ha igaz a legfrissebb előrejelzés, az éttermek még sokáig nem nyithatnak ki

Nem fognak örülni a hazai vendéglátósok a legfrissebb jóslatoknak. És mi sem.

Több hazai éttermes és szállodás is kézhez vehette Flesch Tamás járványhelyzettel kapcsolatos tájákoztatását – olvasható az Index-en. Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a koronavírus következtében a szállodáknak, éttermeknek, a színházaknak, moziknak, múzeumoknak be kellett zárniuk, csődközelbe taszítva ezzel nem egy vállalkozást. A vendéglátósok, turisztikai és szépségipari szolgáltatók mind a korai nyitásban bíztak Magyarországon és külföldön is, Flesch Tamás szerint azonban nincs ok az optimizmusra.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a szövetség tagjait e-mailben tájékoztatta a jelenlegi helyzetről. Mint írja, „a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak”.

Levelében, melyet az Index közölt, ez áll:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket. A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárva tartásra kell felkészülniük. Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalunk a minél jelentősebb állami segítség érdekében.”

Mi is beszámoltunk már arról, hogy egyre több helyen szállnak szembe a kormányzati intézkedésekkel, főleg az éttermi szektorban. Lengyelországban például a büntetések ellenére a nyitás mellett döntött több étterem.

(Forrás: Index.hu)

lockdown | zárvatartás | pünkösd | vendéglátás | karantén

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom