Nem fognak örülni a hazai vendéglátósok a legfrissebb jóslatoknak. És mi sem.
Több hazai éttermes és szállodás is kézhez vehette Flesch Tamás járványhelyzettel kapcsolatos tájákoztatását – olvasható az Index-en. Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a koronavírus következtében a szállodáknak, éttermeknek, a színházaknak, moziknak, múzeumoknak be kellett zárniuk, csődközelbe taszítva ezzel nem egy vállalkozást. A vendéglátósok, turisztikai és szépségipari szolgáltatók mind a korai nyitásban bíztak Magyarországon és külföldön is, Flesch Tamás szerint azonban nincs ok az optimizmusra.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a szövetség tagjait e-mailben tájékoztatta a jelenlegi helyzetről. Mint írja, „a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak”.
Levelében, melyet az Index közölt, ez áll:
„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket. A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárva tartásra kell felkészülniük. Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalunk a minél jelentősebb állami segítség érdekében.”
Mi is beszámoltunk már arról, hogy egyre több helyen szállnak szembe a kormányzati intézkedésekkel, főleg az éttermi szektorban. Lengyelországban például a büntetések ellenére a nyitás mellett döntött több étterem.
(Forrás: Index.hu)
pünkösd | karantén | lockdown | zárvatartás | vendéglátásIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!