Close
A világ legszebb mozijai közé választották a budapesti Puskint

A világ legszebb mozijai közé választották a budapesti Puskint

A legszebb tíz között végzett a Puskin, ezzel híres párizsi, amerikai, madridi és londoni mozikat is maga mögé utasított.

A Timeout magazin a világ ötven legszebb mozija közé választotta az Astoriánál található Puskin mozit. A szerkesztők a top ötvenhez a világ minden tájáról válogattak mozikat, a Puskin az előkelő tizedik helyet kapta meg a listában.

A cikkben azt írják, hogy a budapesti mozik alapvetően is nagyon stílusosak, de klasszikus eleganciájával az egykori Fórum mozi, most Puskin mozi kiemelkedik szépségével a mezőnyből. Szerintük gyönyürűek az épület márványoszlopai, melyek még 1926-ból valók:

az ember úgy érzi magát a nagyteremben, mintha egy időgépbe ülne, és az elegáns székeken visszautazna a mozizás hőskorába.

Az aranyozott tetőt pedig a szerző a Hobbit-könyvek Szmaug sárkányának aranybirodalmához hasonlítja. Szerintünk is gyönyörű, gratulálunk, Puskin!

A legszebb mozik után a világ legnépszerűbb múzeumait itt tudod megnézni , itt pedig azt, hogy mit helyeztek el a napokban a Magyar Zene Házában.

(Forrás: Timeout)

timeout | puskin | legszebb mozi | puskin mozi | mozi

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram