Olaszország legjavát faragták bele Putyin világhírű asztalába

Most mindent megtudhatsz, amit a körülbelül hat méter hosszú, fényűző berendezési tárgyról tudni érdemes.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az elmúlt hetekben több külföldi vezetővel is találkozott, a világ figyelmét pedig minden másnál jobban felkeltette a megbeszélések elmaradhatatlan kelléke, egy igen-igen, szinte filmbeillően hosszú asztal. Most megtudhatunk mindent, amit az ikonná vált berendezési tárgyról tudni érdemes.

A körülbelül hat méter hosszú, fehér asztalt egy kis olasz családi vállalkozás készítette, mely a Kreml több tucat helyiségét is bebútorozta. A cég vezetője, Renato Pologna a Reutersnek azt mondta, az asztal csak egy a sok közül, amelyeket az Oak készített a Kremlnek 1995 és 1997 között.

Az orosz elnök dolgozószobája

"Ez az asztal valójában csak a jéghegy csúcsa. Összességében körülbelül hetven szobához biztosítottunk bútorokat és berendezési tárgyakat. Ennél vannak nagyobb asztalok is" – mondta a cégvezető, aki még a bútordarab készítésének titkaiba is bepillantást engedett.

Mint elmagyarázta,

az asztallap egyetlen bükkfából készült, amelyet három üreges faállványra támasztottak, fehérre lakkoztak, az oldalán pedig aranyozott díszítéssel láttak el.

"Aki ma szeretne hasonlót vásárolni, annak körülbelül százezer eurót (harmincöt és félmillió forintot) kellene fizetnie" – mondta, és hozzátette, nagy öröm volt, hogy mindenhol az asztalról készült fotókat lehetett látni.

Az Oak nemcsak a Kremlinbe készít korhű bútorokat

A kilencvenes évek szerződései szerint az Oak a Kreml mintegy hétezer négyzetméterét rendezte be két emeleten, beleértve az elnök magánrezidenciáját is. Az épületet Sztálin teljesen kiürítette, de a rendszerváltás után az orosz tervezők átkutatták az archívumot, hogy rekonstruálják az ingatlan 1917-es orosz forradalom előtti enteriőrjét, és minden helyiség dizájnját megosztották az Oakkal.

A szenátusi palota épülete

A szerződés értéke negyven-ötvenmillió euró volt, és az összes bútort Olaszországban építették. Ezután Oroszországba szállították őket, ahol először óriási szkennerek segítségével ellenőrizték, hogy nem tartalmaznak-e hibákat, és csak ezután kerülhettek a Kremlbe.

Ez volt a legnagyobb egyedi megrendelés, amelyet az Oak valaha is kapott, de Pologna elmondta, hogy a vállalt a világ számos pontján dolgozott az országvezetéshez kapcsolódó terek berendezésén, beleértve a brunei és thaiföldi királyi palotát is.

A modern dizájn sem áll távol a cégtől

A vállalkozást Pologna nagyapja alapította, és jelenleg mintegy ötven embert foglalkoztat. „Ez Olaszország legjava” – mondta. "A családi vállalkozások, amelyek nemzedékről nemzedékre adják át a készségeket és az erőforrásokat."

Innovatív bútorokat egyébként Magyarországon is találsz, ha pedig kíváncsi vagy, hogyan kapcsolódnak össze a bútornevek az úti célokkal, itt megtudhatod.

(Forrás: reuters.com, képek: Oak, GettyImages, Wikimedia Commons)

oroszország | tárgyalás | kreml | asztal | vlagyimir putyin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom