Close
Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Pompás érzés nyáron motorcsónakkal felkavarni a békésnek látszó hullámokat; az önfeledt száguldás igazi szabadság-feelinget ad, de azt is megértjük, ha valakinek lelkiismeret-furdalást okoz, amikor egy hangos, büdös hajóval belerondít a felséges természetbe. Megnyugtató megoldás a finn Q Yachts Q30 fedőnevű elektromos motorcsónak.

A hatás olyasmi lehet, mint amikor Michael Knight titokban akarta megközelíteni a megfigyelt objektumot és a rosszfiúkat, majd Silent Mode-ba kapcsolva K.I.T.T.-et, egy gombnyomással megszüntette a fekete Pontiac által kiadott zajokat.

A metódus hasonló az Oceanvolt AXC20 villanymotorral működtetett Q30 esetében, azzal a csöppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy a motorcsónak kizárólag csendben szeli a habokat.

Az üvegszálas kishajó kilenccsomós utazósebességgel közlekedik, de ha összekapja magát, képes elérni a tizenöt csomót is. Esetében persze nem a teljesítmény a legfontosabb tulajdonság, hanem a károsanyag-kibocsátás, ami egyenlő a nullával.

Janne Kjellman, a Q Yachtsot megalapító elkötelezett vitorlás elárulta, több mint tíz éve dolgoznak már a csöndes csónak koncepcióján. Kezdetben vitorlásokon tesztelték a technológiát, de aztán az elmúlt esztendők fejlesztései eredményeként eljutottak oda, hogy vízre engedhetik a százszázalékosan elektromos meghajtással működő Q30 motorcsónakot.

Nem csak gyönyörű formája miatt lehet első látásra beleszeretni az elegáns, érintőképernyős eszközökkel felszerelt csónakba.

A fedélzet alatti tágas kabin letisztult, modern dizájnja a megnyugtató hófehér színeivel és kényelmes ágyával igen vonzó jelenséggé teszi a kilenc méter hosszú nesztelen sellőt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Q Yachts)

elektromos | Q Yachts | Oceanvolt | nagy sztori | motorcsónak

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szörfdeszkával és széles mosollyal érkezik a BMW egyedi e-robogója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom