Close
Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Pompás érzés nyáron motorcsónakkal felkavarni a békésnek látszó hullámokat; az önfeledt száguldás igazi szabadság-feelinget ad, de azt is megértjük, ha valakinek lelkiismeret-furdalást okoz, amikor egy hangos, büdös hajóval belerondít a felséges természetbe. Megnyugtató megoldás a finn Q Yachts Q30 fedőnevű elektromos motorcsónak.

A hatás olyasmi lehet, mint amikor Michael Knight titokban akarta megközelíteni a megfigyelt objektumot és a rosszfiúkat, majd Silent Mode-ba kapcsolva K.I.T.T.-et, egy gombnyomással megszüntette a fekete Pontiac által kiadott zajokat.

A metódus hasonló az Oceanvolt AXC20 villanymotorral működtetett Q30 esetében, azzal a csöppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy a motorcsónak kizárólag csendben szeli a habokat.

Az üvegszálas kishajó kilenccsomós utazósebességgel közlekedik, de ha összekapja magát, képes elérni a tizenöt csomót is. Esetében persze nem a teljesítmény a legfontosabb tulajdonság, hanem a károsanyag-kibocsátás, ami egyenlő a nullával.

Janne Kjellman, a Q Yachtsot megalapító elkötelezett vitorlás elárulta, több mint tíz éve dolgoznak már a csöndes csónak koncepcióján. Kezdetben vitorlásokon tesztelték a technológiát, de aztán az elmúlt esztendők fejlesztései eredményeként eljutottak oda, hogy vízre engedhetik a százszázalékosan elektromos meghajtással működő Q30 motorcsónakot.

Nem csak gyönyörű formája miatt lehet első látásra beleszeretni az elegáns, érintőképernyős eszközökkel felszerelt csónakba.

A fedélzet alatti tágas kabin letisztult, modern dizájnja a megnyugtató hófehér színeivel és kényelmes ágyával igen vonzó jelenséggé teszi a kilenc méter hosszú nesztelen sellőt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Q Yachts)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom