Close
Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Ezzel a nesztelen finn sellővel eltöltenénk az egész nyarat

Pompás érzés nyáron motorcsónakkal felkavarni a békésnek látszó hullámokat; az önfeledt száguldás igazi szabadság-feelinget ad, de azt is megértjük, ha valakinek lelkiismeret-furdalást okoz, amikor egy hangos, büdös hajóval belerondít a felséges természetbe. Megnyugtató megoldás a finn Q Yachts Q30 fedőnevű elektromos motorcsónak.

A hatás olyasmi lehet, mint amikor Michael Knight titokban akarta megközelíteni a megfigyelt objektumot és a rosszfiúkat, majd Silent Mode-ba kapcsolva K.I.T.T.-et, egy gombnyomással megszüntette a fekete Pontiac által kiadott zajokat.

A metódus hasonló az Oceanvolt AXC20 villanymotorral működtetett Q30 esetében, azzal a csöppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy a motorcsónak kizárólag csendben szeli a habokat.

Az üvegszálas kishajó kilenccsomós utazósebességgel közlekedik, de ha összekapja magát, képes elérni a tizenöt csomót is. Esetében persze nem a teljesítmény a legfontosabb tulajdonság, hanem a károsanyag-kibocsátás, ami egyenlő a nullával.

Janne Kjellman, a Q Yachtsot megalapító elkötelezett vitorlás elárulta, több mint tíz éve dolgoznak már a csöndes csónak koncepcióján. Kezdetben vitorlásokon tesztelték a technológiát, de aztán az elmúlt esztendők fejlesztései eredményeként eljutottak oda, hogy vízre engedhetik a százszázalékosan elektromos meghajtással működő Q30 motorcsónakot.

Nem csak gyönyörű formája miatt lehet első látásra beleszeretni az elegáns, érintőképernyős eszközökkel felszerelt csónakba.

A fedélzet alatti tágas kabin letisztult, modern dizájnja a megnyugtató hófehér színeivel és kényelmes ágyával igen vonzó jelenséggé teszi a kilenc méter hosszú nesztelen sellőt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Q Yachts)

Close