Close
Rekordprofitot zsebelt be a Ryanair az idén

Rekordprofitot zsebelt be a Ryanair az idén

Impresszív számokkal érkezett a társaság első féléves pénzügyi  jelentése.

A légitársaság 1,37 milliárd eurós profitról számolt be,  amivel megdöntötte 2017-ben felállított 1,29 milliárd eurós rekordját, és az előző év azonos időszakához képest is hatalmas ugrást ért el mind a bevételek terén, mind az utasok számában.

Szeptember 30-ig 95,1 millió utast szállítottak, ami 143 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen hónapjaiban jegyet vásárolt 39,1 millió utazó. A kihasználtság is nőtt idén, méghozzá 94 százalékra, ami 15 százalékponttal haladja meg a tavalyi 79 százalékot.

A teljes bevétel 2022 szeptemberéig 6,62 milliárd euró volt, ami a 2021-es 2,15 milliárd euróhoz képest nem kevesebb, mint 207 százalékos növekedést jelent.

Mint a társaság vezérigazgatója, Michael O’Leary a sikerről elmondta, a munkaerőt ideiglenes bércsökkentésekkel sikerült megtartani, amiről megállapodtak a szakszervezetekkel, és 2022-től 2025-ig tervezik fokozatosan helyreállítani a fizetéseket. Emellett úgy véli, a légitársaság üzleti modellje is védelmet jelent a válságban. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban erősen túlzóak voltak a recesszió és a növekvő infláció Ryanairre gyakorolt ​​hatásai miatt aggódó várakozások.

“Mint az Európa legalacsonyabb árait produkáló cég, a recesszió idején erőteljes növekedésre számítunk, mivel a fogyasztók nem mondanak le a repülésről, inkább jobban figyelnek az árakra.

A Ryanair abban reménykedik, hogy képes lesz minimalizálni a téli veszteségeket, így a március 31-ig tartó üzleti évre 1-1,2 milliárd eurós adózott nyereséget érjen el. “A járvány után jelentősen visszaesett a rövid távú járatok kapacitása, amelynek nagy része középtávon sem fog helyreállni. Sok uniós versenytársunk akár húsz százalékkal is csökkentette a téli kapacitásait, míg a Ryanair tíz százalékkal több ülőhelyet kínál majd, mint a Covid előtt” – mondta a vezérigazgató.

Nemrég a Wizz Air is beszámolt az elmúlt időszakáról, és az is kiderült, hogyan készül a télre.

(Forrás: Simple Flying, képek: Getty Images)

 

Ryanair | profit | jelentés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram