Close
Kiderült, hogyan készül a Wizz Air a télre

Kiderült, hogyan készül a Wizz Air a télre

A fapados több más európai légitársasághoz, például a British Airwayshez és a Lufthansához hasonlóan optimistán várja a következő időszakot.

Ezen vállalatok mindegyike a jegyeladások növekedésére számít a hidegebb hónapokban is, a Wizz Air pedig 35 százalékos kapacitásbővítést is tervez annak ellenére, hogy az emberek Európa-szerte küzdenek az emelkedő árakkal.

Mint Váradi József vezérigazgató elmondta, eddig semmi jelét nem látják a kereslet csökkenésének, így továbbra is magabiztosak.

Ha megvalósul a cég tervezett kapacitásnövekedése, akkor a vállalat a legnagyobb riválisával, a Ryanairrel együtt azon kevés európai légitársaság közé fog tartozni, amelyek túllépik a járvány előtti méretüket.  A bővülés azonban így is alulmúlja az elemzők korábbi várakozásait, akik 40 százalékos bővülésre számítottak. Ez a döntés pedig arra utalhat, hogy

a Wizz Air óvatosabbá vált, többek között az elmúlt hónapok repülőtéri fennakadásainak következtében is.

A júniustól szeptemberig tartó időszakban a cég 374 millió eurós bevételt könyvelhetett el, ami ellensúlyozza az előző negyedévben jelentett 154 milliós veszteséget.

A Wizz Airrel négy és félmillióan utaztak októberben, ami 52 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, az azóta eltelt egy év alatt pedig összesen 42,6 millió utast értek el, ami 136%-os növekedést jelent.

Nemrég újabb fantasztikus úti cél vált érhetővé a Wizz Airrel Budapestről, és a világ legvágyottabb országába is elindultak a légitársaság járatai.

(Forrás: Reuters, Travel Weekly, képek: Getty Images)

téli | jelentés | wizz air | bevétel | kapacitásbővítés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram