Close
Rendezd be a hálószobádat is stílusosan!

Rendezd be a hálószobádat is stílusosan!

A hálószoba a lakásunk legintimebb helyisége, ide vendégeket nem engedünk be, zárjuk a kíváncsi szemek elől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne rendezhetnénk be stílusosan. Az ágy, a gardrób, az éjjeliszekrények és az egyéb kiegészítők mind azt a célt szolgálják, hogy kényelmesen, nyugodtan pihenhessünk.

 

Milyen az ideális hálószoba?

A hálószoba rendszerint a lakás legkisebb helyisége is, mégis ügyelni kell arra, hogy a lehető legharmonikusabban rendezzük be. Ehhez segítséget kaphatunk, ugyanis a Homelux lakberendezési webáruház hálószobabútorai között számtalan hasznos és szép kiegészítőt találunk az alvóhelyünk kialakításához.

A hálószoba elsődleges célja, hogy nyugodt kényelmet biztosítson számunkra, mikor pihenni, aludni akarunk. Sokan itt néznek tévét, vagy relaxáláshoz, tanuláshoz is használják, és ha betegek vagyunk, akkor is itt töltjük napjaink nagy részét.

Fontos tehát minden bútor, ami ide kerül, de a megfelelő világításra is oda kell figyelni. A hálószoba ablaka lehetőség szerint ne egy zajos utcára nézzen, használjunk mindig sötétítő függönyt, illetve redőnyt a tökéletes fényviszonyok megteremtéséhez. Ha lehet, ne legyen itt tévé, számítógép, és a pihentető alvás érdekében száműzzünk innen minden más elektromos eszközt is.

A hálószoba berendezése stílusosan

A lakás többi részével harmonizáló hálószobát érdemes berendeznünk, hogy jól érezzük magunkat. Ha a nappali is minimalista stílusú, akkor legyen a háló is az! Ehhez szögletes ágyakat, erős, masszív gardróbszekrényt célszerű beszerezni. Divatos fekete-fehér színben is kapható mindkettő, de akár a textileken is megjelenhetnek ezek a színek vagy a stílusra jellemző geometriai minták.

A rusztikus lakásokba fából készült ágyat válasszunk, de a kovácsoltvas ágy is szóba jöhet a megfelelő matraccal. A matracválasztás során vegyük figyelembe egyéni igényeket, és ha a párunkkal alszunk, olyan ágymatracot válasszunk, ami mindkettőnk számára tökéletes. Ez lehet memóriahabos vagy rugós is, a lényeg, hogy kímélje a gerincünket.

Egy tágas, szép gardróbszekrény sem hiányozhat a hálószobából, akármilyen stílusban is gondolkodunk. A lakberendezési webáruházak kínálatában igen nagy a választék ebből a termékből is, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Ruhák, cipők, táskák, bőröndök, karácsonyfadíszek tárolása is megoldható, ha van egy nagy gardróbszekrényünk. Ha ágyneműtartós ágyat választunk, oda is elfér néhány apróság.

Kiegészítő bútorok a hálóba

A dizájnos berendezés nem elég, a praktikumra is kell figyelni. Éppen ezért jó ötlet éjjeliszekrényeket is tenni az ágy mellé, esetleg berendezhetünk a szobában egy olvasósarkot is, ha a nappaliban nincs erre hely.

Sminkasztal, állótükör, komód, könyvespolc is helyet kaphat ebben a helyiségben, a lényeg, hogy ne zsúfoljuk tele a szobát felesleges tárgyakkal. Érezzük úgy, hogy valóban minden a feltöltődésünket szolgálja, és amikor belépünk, megnyugtatóan hat ránk a szép környezet.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram