Close
Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt

Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt

New Yorkban és New Jersey-ben meglépték azt, amit meg kellett.

Tavaly augusztusban egy brooklyni férfi tett közzé egy képet a Twitteren, amin látható, hogy a LaGuardia repülőtér egyik étterme 27,85 dollárt, azaz

több mint tízezer forintot kért egyetlen pohár Sam Adams Summer Ale Draft sörért.

Nem ez volt az egyetlen kirívó tétel az étel és itallapon, hiszen Michelob Ultra sör is 13,05 dollárba, vagyis közel ötezer forintba került. Egy másik utazó képén egy 10,90 dolláros (négyezer forintos) sült krumpli szerepelt, amelyet a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren vásárolt.

A két bejegyzés felkeltette a New York-i és a New Jersey-i hatóságok figyelmét és kivizsgálták az ügyet. Kiderült, hogy tavaly nyáron huszonöt vásárlótól huszonhárom és huszonhét dollár közötti díjat számoltak fel egy-egy sörért,

az ő kárukat kompenzálták.

Emellett a hatóságok egy harmincöt oldalas irányelvet is kiadtak a repülőtéri koncessziós kedvezményezettek számára, sőt, a New York-i és New Jersey-i repülőtéri koncessziók maximális árplafonját a helyi bolti árak tíz százalékos felárában határozták meg.

A hatóságok a koncessziós árakat rendszeresen ellenőrizni fogják.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

koncesszió | árszabályozás | infláció | utazás | sör

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram