Close
Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt

Véget ért a repterek szabadrablása az új élelmiszerárazási szabályok miatt

New Yorkban és New Jersey-ben meglépték azt, amit meg kellett.

Tavaly augusztusban egy brooklyni férfi tett közzé egy képet a Twitteren, amin látható, hogy a LaGuardia repülőtér egyik étterme 27,85 dollárt, azaz

több mint tízezer forintot kért egyetlen pohár Sam Adams Summer Ale Draft sörért.

Nem ez volt az egyetlen kirívó tétel az étel és itallapon, hiszen Michelob Ultra sör is 13,05 dollárba, vagyis közel ötezer forintba került. Egy másik utazó képén egy 10,90 dolláros (négyezer forintos) sült krumpli szerepelt, amelyet a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren vásárolt.

A két bejegyzés felkeltette a New York-i és a New Jersey-i hatóságok figyelmét és kivizsgálták az ügyet. Kiderült, hogy tavaly nyáron huszonöt vásárlótól huszonhárom és huszonhét dollár közötti díjat számoltak fel egy-egy sörért,

az ő kárukat kompenzálták.

Emellett a hatóságok egy harmincöt oldalas irányelvet is kiadtak a repülőtéri koncessziós kedvezményezettek számára, sőt, a New York-i és New Jersey-i repülőtéri koncessziók maximális árplafonját a helyi bolti árak tíz százalékos felárában határozták meg.

A hatóságok a koncessziós árakat rendszeresen ellenőrizni fogják.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

árak | árszabályozás | sör | reptér | koncesszió

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom