Egy pszichológus elárulta azt a trükköt, hogyan lehet a leggyorsabban elaludni a repülőn

Lehet, hogy működni fog.

Kényelmesen aludni egy repülőgép fedélzetén sokak számára álomnak tűnik. Az okokat aligha kell magyarázni a kabinban uralkodó zajszinttől kezdve az ülések kényelmetlenségéig.

De talán van egy módszer, ami segíthet legalább a gyors elalvásban.

„Szeretnél elsajátítani egy olyan képességet, ami segít elaludni a repülőn, vagy nagyjából bárhol máshol? Úgy hívják, hogy átmenni az alfa hídon. Nagyon egyszerű” – osztotta meg Erica Terblanche pszichológus egy Instagram-posztban.

Terblanche szerint az elalváshoz mindössze négy egyszerű lépést szükséges megtenni. Az első azzal kezdődik, hogy kényelmesen fekszünk vagy ülünk (tudjuk, hogy ez a repülőn nehéz, de próbáljuk meg). Ezután csukjuk be a szemünket, és számoljunk el harmincig.

Második lépés: „Nyissuk ki picire a szemünket és számoljunk ötig” – folytatta a szakember.

Harmadik lépés: „Csukjuk be újra a szemünket és számoljunk harmincig”. És végül a negyedik lépés: „Nyissuk ki a szemünket ismét egy picit, számoljunk ötig, majd csukjuk be újra és csak a légzésünkre figyeljünk (orron be és orron ki).

A pszichológus szerint a legtöbb ember már az első ciklusban elalszik.

Néhány pilóta és pilótanő beszélt a HuffPostnak arról, hogyan repülhetünk "okosabban",  valamint a tapasztalt szakemberek elárulták azt is, mit nem tennének meg soha utasként. Íme, öt tennivaló és tilalom, amit érdemes megjegyezni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

szakértő | gyors | elalvás | tipp | trükk

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom