Close
Mi történik, ha egy gép nem tud leszállni rossz idő miatt? Egy pilóta elmagyarázza

Mi történik, ha egy gép nem tud leszállni rossz idő miatt? Egy pilóta elmagyarázza

Rémálmainkban se jöjjön elő az a forgatókönyv, hogy a célállomáson nem tud leszállni a gép a rossz idő miatt.

De mi történik, ha mégis előáll ez a helyzet? Morgan pilóta az Instagramon magyarázza el. Mint mondja, a közelmúltban esett meg vele, hogy egy St. Louisból Chicagóba tartó gépet nem engedtek leszállni Chicagóban, és addig köröznie kellett volna a reptér felett, míg meg nem kapja az engedélyt. A gépet arra utasították, hogy várjon egy órát a leszállással, de csak fél órára elég üzemanyag volt benne. Amikor a pilóta ezt közölte, akkor arra kérték, hogy térjen vissza St. Louisba.

Morgan ugyan nem részletezi, hogy a szintén körülbelül egy órás utat hogyan sikerült a kevesebb üzemanyaggal végrehajtani, de mindenkit megnyugtat, hogy

amint odaértek, a gépet megtankolták, és indult is vissza Chicagóba, ahol addigra már kitisztult az idő.

Persze vannak ennél bonyolultabb forgatókönyvek is, például, amikor egy zivatar miatt meg kell változtatni a repülési útvonalat. Ilyenkor a gépet gyakran egy másik útvonalra vagy egy másik repülőtérre irányítják, és az akár egészen messzire is leszállhat a célállomástól. Azoknak a repülőknek, amelyek még nem szálltak fel, addig kell várakozniuk, amíg biztonságosan el nem indulhatnak.

Egy másik pilótától korábban azt is megtudhattuk, hogy mit érdemes tennie annak, aki fél a repüléstől, és ezen a felvételen a pilótafülkébe is bepillanthatunk, hogy megnézzük, mit lehet látni onnan landoláskor a világ egyik legkülönlegesebb repterén.

(Forrás: Matador Network, képek: Unsplash)

vihar | repülőgép | repülés | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom