Close
Erős üzenettel követelik a repüléstilalmi zóna bevezetését Ukrajna felett

Erős üzenettel követelik a repüléstilalmi zóna bevezetését Ukrajna felett

Látványos akcióval hívták fel a figyelmet a New York-i művészek az ukrán elnök követelésére.

A múlt héten egy csoport New York-i művész háromszázötven papírrepülőt engedett le a Guggenheim Múzeum emeletéről, melyek egy darabig a levegőben úsztak, majd a földön landoltak.

A repülők papírjára az Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozásának követelését nyomtatták egy QR-kóddal kiegészítve, amely tartalmazza azon szervezetek listáját, amelyeken keresztül bárki hozzájárulhat az ügyhöz.

Ez a repülő papírból van. De mi van, ha acélból lenne és bombákat hordana azok feje fölé, akiket szeretsz?

– ez olvasható többek között rajta.

Úgy tudni, a látványos akció mögött tizenöt művészből és aktivistából álló csoport áll, melyek két tagját a Guggenheim Múzeum biztonsági szolgálata nem engedte be az épületbe. A performanszt a múzeum nem kommentálta sem a közösségi médiában, sem pedig hivatalos honlapján.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már több alkalommal kérte a NATO-tól, hogy vezessenek be repülési tilalmat Ukrajna felett, de a katonai szövetség rendre elutasította a kérést.

(Forrás: Designboom, fotók: Betty Roytburd, Tanya Posternak)

háború | ukrajna | performansz | oroszország | bombázás

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom