Close
Nemes okból mond le Fiume a szilveszteri tűzijátékról

Nemes okból mond le Fiume a szilveszteri tűzijátékról

Fiume idén nem tartja meg az újévi tűzijátékot, amely eddig a szilveszteri program szerves része volt. 

A döntés oka, hogy szeretnék megóvni az állatokat, a környezetet és az erre érzékeny embereket, például poszttraumás stresszben szenvedőket a durrogtatás negatív következményeitől.

A város azt szeretné, ha az újévi ünneplés környezetbarát módon zajlana, a tűzijáték árának egy részét pedig a régióban tevékenykedő állatvédelmi egyesületeknek adják.

Ez a lépés követendő példát adhat az ország más városainak is, amelyek újévi tűzijátékot terveznek, de más eseményekre is mintát szolgáltathat, ahol fennál az esélye, hogy a zaj miatt megrémült kutyák és macskák  elfutnak, megsérülnek.

Bár általában nem jut róla eszünkbe, a tűzijáték relaxáló élmény is lehet, igaz, ehhez nem árt néhány trükk.

(Forrás: Total Croatia News, képek: Getty Images, Unsplash)

Horvátország | Rijeka | újév | tűzijáték

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram