Nehéz eldönteni, hogy ez a rezidencia vagy a környezete hívogatóbb

Hat évvel ezelőtt húzták fel az egyesült államokbeli Spokane vadregényes erdejében az egyedülálló tipográfiájú Rimrock rezidenciát. A részben megemelt, T alakú ház az Olson Kundig iroda tervezőasztaláról indulva valósult meg, és tökéletes példa arra, hogyan olvad egymásba a természet, valamint az ember alkotta tökéletesség.

A 2014-ben létrehozott birtok főépülete nagyrészt újrahasznosított, tartós acélból készült, de valamennyi felhasznált anyagot úgy választottak ki, hogy az tekintettel legyen a környezetre (esővíz-összegyűjtő technológiával is ellátták, amely visszajuttatja a csapadékot a talajvízbe).

Arra a környezetre, amely egész egyszerűen tájképfestészetért kiált. Nem csupán a szomszédos Riverside Park látnivalói tűnnek föl a hatalmas üvegablakok mögül, hanem rálátni a völgy mellett a hegyekre és a folyóra, sőt, még Spokane városának sziluettjeire is.

A szikla szélére épített hatalmas ház felső szintje a kuckózós, privátabb résznek ad otthont, míg a konyhával, étkezővel és kandallóval feldobott, üvegfalú nappalival felszerelt földszint a családé és a közösségé.

Legérdekesebb része éppen ez a hídnak is felfogható nappali, amelyet szándékosan úgy alakítottak ki, hogy a természet által kreált vonalak megmaradjanak, így elviekben az arrafelé közlekedő állatok nyugodtan elvonulhatnak alatta.

Mindegyik évszakban és napszakban elképesztően hangulatos rezidenciáról van szó, de ha egyet-egyet ki kellene emelni, talán a nyár lenne az egyik (kolosszális élmény lehet a diszkrét medencéjében ejtőzve csodálni a panorámát), illetve az alkonyat a másik: a naplementét a gigantikus ablakokon keresztül a nappaliban pihengetve követhetjük.

Ez is érdekelhet:

Ilyen, amikor a meghittség és a modernség összeül egy teára

Nincs más dolgunk itt a boldogság eléréshez, mint helyet foglalni az ablakok mellett, hallgatni a tavacskát tápláló patak csobogását, és kortyolgatni valamilyen teakülönlegességet.

(Fotók: ArchDaily)

természet | rezidencia | egyesült államok | épület | spokane

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom