Close
Nehéz eldönteni, hogy ez a rezidencia vagy a környezete hívogatóbb

Nehéz eldönteni, hogy ez a rezidencia vagy a környezete hívogatóbb

Hat évvel ezelőtt húzták fel az egyesült államokbeli Spokane vadregényes erdejében az egyedülálló tipográfiájú Rimrock rezidenciát. A részben megemelt, T alakú ház az Olson Kundig iroda tervezőasztaláról indulva valósult meg, és tökéletes példa arra, hogyan olvad egymásba a természet, valamint az ember alkotta tökéletesség.

A 2014-ben létrehozott birtok főépülete nagyrészt újrahasznosított, tartós acélból készült, de valamennyi felhasznált anyagot úgy választottak ki, hogy az tekintettel legyen a környezetre (esővíz-összegyűjtő technológiával is ellátták, amely visszajuttatja a csapadékot a talajvízbe).

Arra a környezetre, amely egész egyszerűen tájképfestészetért kiált. Nem csupán a szomszédos Riverside Park látnivalói tűnnek föl a hatalmas üvegablakok mögül, hanem rálátni a völgy mellett a hegyekre és a folyóra, sőt, még Spokane városának sziluettjeire is.

A szikla szélére épített hatalmas ház felső szintje a kuckózós, privátabb résznek ad otthont, míg a konyhával, étkezővel és kandallóval feldobott, üvegfalú nappalival felszerelt földszint a családé és a közösségé.

Legérdekesebb része éppen ez a hídnak is felfogható nappali, amelyet szándékosan úgy alakítottak ki, hogy a természet által kreált vonalak megmaradjanak, így elviekben az arrafelé közlekedő állatok nyugodtan elvonulhatnak alatta.

Mindegyik évszakban és napszakban elképesztően hangulatos rezidenciáról van szó, de ha egyet-egyet ki kellene emelni, talán a nyár lenne az egyik (kolosszális élmény lehet a diszkrét medencéjében ejtőzve csodálni a panorámát), illetve az alkonyat a másik: a naplementét a gigantikus ablakokon keresztül a nappaliban pihengetve követhetjük.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ArchDaily)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom