Akad másik oldala is az ősznek és az esetenkénti hűvösebb időnek: vissza lehet kicsit vonulni, bebújni a vékony takaró alá, beszélgetni, tévézni, olvasgatni, és mellé akár borozgatni. Utóbbi kettőhöz pedig olyan ajánlatunk van, amilyen még nem nagyon volt a magazin történetében.
A Bortársasággal közösen ugyanis összeállítottunk egy hattételes válogatást, amiben öt palack kiváló bor és egy prosecco várja, hogy elkortyolgassák egy balzsamos őszi estén, de ez még korántsem minden, merthogy olvasnivaló(ka)t is mellékelünk hozzá egy egyéves Roadster-előfizetés formájában.
Nincs elírva fentebb semmi és nem két üveg bor elfogyasztása utáni lelkesedésünkben fogalmaztunk meg ezt a történelmi ajánlatot, tényleg hat üveg italt adunk az előfizetéssel járó négy bookazine mellé!
Ami a csomag tartalmát illeti, szerepel benne egy Treviso környéki dombokról érkezett üde, életteli és szomjoltó prosecco frizzante, ami nem engedi feledtetni a nemrég mögöttünk hagyott csíkos napernyőket és napágyakat, a kék eget és a bárányfelhőket, a pihenést és nyugalmat, egyszóval a nyarat. A Bortolomiol Prosecco DOC Frizzante egy friss töltésű, száraz habzóbor.
Böjt Gergő ostorosi fehérbora organikusan művelt területről származik, amelyet tartályban erjesztettek és négy hónapig érleltek – hetvenöt százalékban tartályban, huszonöt százalékban hordóban. A bor olaszrizling, leányka, muskotály, rajnai rizling és sauvignon blanc szőlőfajták harmonikus házasítása. Illata vidám virágillatot áraszt, míg ízvilágában kristálytisztaság és könnyedség találkozik az ásványos jegyekkel, lime-mal, citrusokkal, virágokkal és grapefruittal, egy kevés maradékcukorral kiegészítve. Az irányított, tartályban történő erjesztésnek köszönhetően a Egri Csillag Superior 2023 könnyed, mégis összetett karakterrel rendelkezik. A száraz fehérbor szintén a pakk része.
A Belga együttes Boros című dala tette igazán híressé a mátraaljai Németh chardonnay-t. Azóta megkapta a Veresföld területi jelzőt, de a karaktere a hosszú évek alatt is hasonló maradt. Igazi one man show a mátrai borvidéken Németh Attila Gábor borászata. Borait egyedül készíti, méghozzá hagyományos módszerekkel, a gépesítés csúcsa a „százévesforma” kosaras prés. Egyik mesterműve a csomagba bekerült Veresföld Chardonnay 2023, amelyet erőteljes aromatika, törökméz, édes vanília, pörkölt, égetett aromák jellemeznek. Igazi tüzes bor, tejszínes karakterrel, alacsony savakkal.
A Ruppert pincészet kékfrankosból készült “light red” bora, amely szintén helyet kapott a Bortársaság-Roadster ajánlatban. "A Beszélő Virágok Kertje" fantázianevű különlegesség megjelenésében a mélymálna szín, illatában és ízében pedig a cseresznye, a meggy, és a csipkebogyós jegyek dominálnak, remek savakkal, kis kesernyés lecsengéssel. Ebbe a kertbe érdemes belekóstolni, jól behűtve, még az őszi estéken is, beszédes lesz a végeredmény!
A Kékfrankos-Merlot 2023 egy dzsúzos, haraphatóan gyümölcsös házasítás Jásdi István csopaki pincéjéből. Illatában a kékfrankosra jellemző fűszeresség és meggykompót, ízében friss piros bogyós gyümölcsök és szilva. Jól behűtve, nagy pohárból kortyolgatva igazi szomjoltó!
Organikus szőlőművelés eredményeként a Csobánc-hegyről érkezett meg merlot és cabernet sauvignon házasítással, fakáciban erjesztve, tíz hónapnyi ovális nagy- és francia hordókban érlelés után a Villa Tolnay Névtelen Cuvée-je. A kiváló egyensúlyú vörösbort a konyakmeggy, a feketeribizli ízei simogatják; elegáns fűszeresség, finom savérzet, és kiváló egyensúly jellemzi. A csomag egyik legizgalmasabb tétele.
Szóval, erre a kétségkívül rendkívüli ajánlatra ide kattintva lehet lecsapni szeptemberben. Fontos tudnivaló, hogy ez a csomag erre a hónapra érvényes, és hogy ezzel még nincs vége a történetnek, merthogy a Bortársaság minden hónapban új ajánlattal áll majd elő, érdemes tehát figyelni a Roadstert!
ajánlat | roadster | magazin | bortársaság | csomag
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!