Ma kezdődik, és négy napig tart Róma születésnapi bulija

Az Örök Város kiállításokkal és egyéb ismeretterjesztő rendezvényekkel emlékezik meg Róma alapításáról.

Április 21. és 24. között ünneplik Róma 2775. születésnapját, a legenda szerint Romulus és Remus ekkor alapította a várost.

A helyiek ezt Natale di Roma-ként emlegetik és hivatalosan április 21-hez kötik.

Idén azonban négy napos fesztivállal készülnek, amit rengeteg kiállítás és számos egyéb kulturális program, így történelmi előadások, színházi és táncbemutatók kísérnek, hogy

minél színesebben és izgalmasabban mutathassák be a város történelmét.

A programok forgatagában például római gladiátorok is összecsapnak majd, de a Circus Maximusban is egymást váltják majd az események.

Április 21-én a legtöbb múzeum ingyenesen lesz látogatható, vasárnap pedig egy hatalmas utcai felvonulás koronázza majd meg az ünnepséget, amely a Circus Maximustól indul  fél tizenegykor és a Colosseumnál ér véget.

(Forrás: Time Out, fotó: Getty Images)

születésnap | rendezvény | olaszország | róma | ünnepség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom