Close
Néhány vállalkozó szellemű, felelőtlen turistát a francia hatóságok tessékeltek le a Mont Blancról

Néhány vállalkozó szellemű, felelőtlen turistát a francia hatóságok tessékeltek le a Mont Blancról

Néhány romániai turista rövidnadrágban, sportcipőben és szalmakalapban vágott neki a kontinens legmagasabb hegycsúcsának, a Mont Blancnak, a francia hatóságok viszont nem értékelték ezt a húzást.

Franciaországban (is) folyton visszatérő téma az, hogy a lelkes, ugyanakkor felkészületlen és elővigyázatlan turisták hiányos vagy rossz öltözékben, alapvető hegymászói tudás vagy előretervezés nélkül vágnak neki a fehér hegynek.

A helyi rendőrség letessékelte a turistákat a hegyről, az eset azonban kicsit túlmutat önmagán, mert egy új jogszabály is életbe lépett Saint-Gervais-les-Bains településén – ami azért fontos, mert

a városka a Mont Blanchoz vezető legnépszerűbb túraútvonal egyik fontos állomása.

A város polgármestere, Jean-Marc Peillex úgy döntött, hogy a fehér hegynek nekiveselkedő turistáknak ezentúl mentési és temetési kauciót kell előre fizetniük. A hegycsúcsot ugyanakkor az olasz oldalról is meg lehet közelíteni, a courmayeuri polgármester szerint ugyanakkor szürreális, hogy mentési és temetkezési kauciót kérjenek bárkitől.

túra | románia | turista | hegymászás | mont blanc

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ma este 22 óra 24 perckor megtörténik valami, amire mindannyian epekedve vártunk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom