Néhány vállalkozó szellemű, felelőtlen turistát a francia hatóságok tessékeltek le a Mont Blancról

Néhány romániai turista rövidnadrágban, sportcipőben és szalmakalapban vágott neki a kontinens legmagasabb hegycsúcsának, a Mont Blancnak, a francia hatóságok viszont nem értékelték ezt a húzást.

Franciaországban (is) folyton visszatérő téma az, hogy a lelkes, ugyanakkor felkészületlen és elővigyázatlan turisták hiányos vagy rossz öltözékben, alapvető hegymászói tudás vagy előretervezés nélkül vágnak neki a fehér hegynek.

A helyi rendőrség letessékelte a turistákat a hegyről, az eset azonban kicsit túlmutat önmagán, mert egy új jogszabály is életbe lépett Saint-Gervais-les-Bains településén – ami azért fontos, mert

a városka a Mont Blanchoz vezető legnépszerűbb túraútvonal egyik fontos állomása.

A város polgármestere, Jean-Marc Peillex úgy döntött, hogy a fehér hegynek nekiveselkedő turistáknak ezentúl mentési és temetési kauciót kell előre fizetniük. A hegycsúcsot ugyanakkor az olasz oldalról is meg lehet közelíteni, a courmayeuri polgármester szerint ugyanakkor szürreális, hogy mentési és temetkezési kauciót kérjenek bárkitől.

Morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kérnek Mont Blanc megmászásához

Az elmúlt húsz évben száznál is több ember halt meg a Mont Blanc megmászása közben.

románia | mont blanc | hegymászás | túra | turista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom