Close
Tériszonyosoknak nem ajánlott ez a sétaút, ami a háztetők között nyílt

Tériszonyosoknak nem ajánlott ez a sétaút, ami a háztetők között nyílt

Harminc méter magasról tekinthetnek a mélybe a legbátrabbak.

Az MVRDV holland építésziroda tavaly év végén mutatta be a koncepcióját, mely sétára invitálja a turistákat és a város lakóit  Rotterdam háztetői között, rávilágítva egyúttal a közterek kiterjesztésének és a városban található, mintegy tizennyolc és fél négyzetkilométernyi lapostetőnek a kiaknázatlan lehetőségeire.

A Tetősétány (Rotterdam Rooftop Walk) a Koopgoot bevásárlóutcától indul, ahonnan lépcsők vezetik fel a látogatókat a tetőteraszokra, ahol civil szervezetek és cégek mutatják be a zöldítéssel, energiatermeléssel és víztárolással kapcsolatos ötleteiket.

Az úton a Marcel Breuer által 1957-ben tervezett De Bijenkorf Áruházkomplexum tetőteraszához érkezünk, ahonnan lépcsőkön lehet visszajutni a talajszintre.

 

Az installáció, mely május 26-tól június 24-ig 10 és 20 óra között járható be, új perspektívát kínál a városról látogatóknak.

 

Akik bírják idegekkel, azok többek között egy harminc méter magasan található hídról is lepillanthatnak a mélybe, amely a The Bijenkorf áruházat és a World Trade Centert köti össze.

A tetők kérdése nemcsak Rotterdamban, hanem Barcelonában is felmerült már, itt pedig néhány jó választ láthatunk arra, hogy mit is lehet kezdeni a kihasználatlan területekkel.

(Forrás: ArchDaily, képek: Ossip/MVRDV/ArchDaily)

rotterdam | séta | híd | háztető | hollandia

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom