Nem várt helyen kaphat rangos díjat egy magyar építésziroda

Rangos elismerésre jelölték a Paradigma Ariadné építészirodát: a brit Royal Academy Dorfman-díjára, amely az építészet terén nyújtott kimagasló, nemzetközi teljesítményeket ünnepli, és támogatja az építészet új tehetségeit.

Az elismerést olyan építészeknek, irodáknak vagy kollektíváknak ítélik oda, akik az építészet jövőjét értelmezik újra, figyelembe véve földrajzi, társadalmi és politikai kihívásokat, valamint akik munkájukban érzékenységet mutatnak helyi és globális folyamatok iránt is – írja a Paradigma honlapja.

A 1768-ban alapított Royal Academy of Arts a művészeti kiválóságot és az innovációt testesíti meg. A londoni kulturális központ szívében elhelyezkedő központjuk világhírű kiállításokat mutat be, ösztönzi a kreativitást az oktatáson keresztül, valamint művészek kimagasló teljesítményeit támogatja. Ezzel tevékenyégével az akadémia ötvözi a hagyományt és a kortárs víziókat, így világszerte célpont a művészetkedvelők számára.

Ezen belül a Royal Academy of Arts jelentős tevékenységet fejt az építészet területén is. Támogatja az építészet területén működő alkotókat kiállítások, előadások és különböző együttműködések révén, és így gazdagítja az építészettel kapcsolatos innovációt és diskurzust, előre mozdítva az épített környezet minőségét.

A budapesti csapat az utóbbi időben a Dunakeszi melletti Teknős tanösvénnyel, a kollab közösségi térrel (lásd a fenti képeket), illetve a Turbine irodával hívta fel magára a figyelmet.

A Paradigma Ariadné elsőkörben a longlisten szerepel. A nemzetközi építészekből és teoretikusokból álló zsűri a nyár folyamán választja ki azt a négy irodát amelyből végül a díj nyertesét hirdetik meg.

(Forrás: közlemény, fotók: Paradigma Ariadné, az álló képeken Smiló Dávid, az iroda egyik alapítója)

dizájn | paradigma ariadné | építészet

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom