Imádják az emberek Kína szokatlan formájú, meglehetősen ijesztő hídját

Ha meghökkentő üvegpadlós hidak, akkor Kína.

Még tavaly ősszel húzták föl ezt a műalkotásnak is beillő átkelőt a Shenxianju-völgy fölött,  de a koronavírus-járvány miatt kicsit háttérbe szorult és a világ csak mostanság kezdi el igazából felfedezni.

A futurisztikus látványt nyújtó Ruyi híd száz méter hosszú és a kínai kultúrában a szerencse jelképének tekinthető íves, jogarszerű tárgy inspirálta (ez a ruyi).

Tervezője szerint a szokatlan formájú híd építésének egyik legfontosabb szempontja az volt, hogy belolvadjon  a természetes környezetébe.

Az alsó részén üvegpadlós kialakítású Ruyi egy 140 méteres szakadék fölött hullámzik, tehát egyértelműen a bátorságból feketeövet szerzőknek ajánlott.

A tériszonyosok meg se próbáljanak átkelni rajta, hiszen az átlátszó padlónak köszönhetően eléjük tárul a szédítő mélység, ami nem biztos, hogy pozitívan hat a szervezetre.

Mindenesetre a lenyűgöző Ruyi hatalmas népszerűségnek örvend a közösségi médiában és a valóságban is. Pillanatok alatt Kína leglátogatottabb hídja lett, ahová szinte özönlenek a turisták.

A hidak a közlekedési infrastruktúra fontos részét képezik a vasút és az autók esetében, de van valami egyészen különleges varázslat abban is, ha gyalog kelünk át rajtuk. Összegyűjtöttünk néhányat a világ legcsodálatosabb hídjaiból, amelyeken egyszer érdemes végighaladni.

(Fotók: Getty Images)

hullámzó | híd | formájú | ruyi | üvegpadlós

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom