Close
Felszólította a kormányt a Ryanair, hogy töröljék el a különadót, mert az “több mint ostobaság”

Felszólította a kormányt a Ryanair, hogy töröljék el a különadót, mert az “több mint ostobaság”

A Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező ír diszkont légitársaság közleményben szólította fel a kormányt, hogy töröljék el az extraprofit-adót, mivel az meglátásuk szerint elhibázott.

A légitársaság közleményében úgy fogalmaz: a július 1-től életbe lépő, utasonként tíz és huszonöt euró közötti összeg

helyrehozhatatlanul károsítja a magyar turizmust, a légiösszeköttetéseket, a forgalmat és a munkahelyeket sodor veszélybe.

Hangsúlyozzák:

több mint ostobaság különadót kivetni a légitársaságokra, amikor azok nem nyereségesek.

Jason McGuinness, a légitársaság kereskedelmi vezetője a közleményben a légitársaságokra kivetett extraprofit-adót rosszul időzítettnek és rosszul tervezettnek nevezte.

Emlékeztetett arra: miközben más európai repterek csökkentik a reptéri díjakat, hogy visszanyerjék a covid után a forgalmat, a különadó megmagyarázhatatlan módon a veszteséges légiközlekedési ágazatot a rendkívül nyereséges olaj-és energiaipari vállalatokhoz hasonlítja.

Úgy véli, a lépés Magyarországot mind a turisták, mind a légitársaságok számára kevésbé vonzóvá teszi.

A Ryanair a járványból és a háborús veszteségekből való kilábalás közepette

kénytelen lesz olyan országokba áthelyezni a növekedési kapacitásokat, amelyek azon dolgoznak, hogy visszaállítsák a forgalmat

– tette hozzá Jason McGuinness.

utazás | különadó | légitársaság | magyar kormány | közlemény

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram