Ez a szicíliai város két szerencsést egy hónapig luxuskörülmények között lát vendégül

A művészeket arra bíztatják: jelentkezzenek az ingyen nyaralásra.

Egy hónapon keresztül elmerülhet Olaszország szépségeiben az a két szerencsés, aki kellő művészi tehetséggel van megáldva. A luxusutazásnak ráadásul minden költségét állják, sőt, még költőpénzt is adnak, hogy minden kreatív vágyuk valóra válhasson.

Sambuca Di Sicilia eddig egy eurós otthonairól és meseszép fekvéséről volt híres. Most újabb akcióval kerülnek a figyelem középpontjába: felkarolják a legtehetségesebb művészeket egy pályázat keretében. A két szerencsés nyertes gyönyörű rezidenciában hajthatja álomra a fejét, miután egy lenyűgöző tó partján kortyolták el borukat, vagy

egy ősi arab erődre néző erkélyen fogyasztották el Aperoljukat.

Az egyhónapos ingyenes tartózkodásért cserébe Giuseppe Cacioppo polgármester csak annyit kér a művészektől, hogy alkossanak, az elkészült remekműveket pedig adományozzák a városnak. Ez egy olyan lenyűgöző környezettel és olyan izgalmas történelemmel bíró város esetében, mint amivel Sambuca rendelkezik, nem egy nagy kérés.

A várost 830-ban alapították, fontos gabonatermelő település volt. Építészete fennséges, hegyvidéki környezete pedig inspiráló. A polgármester elsősorban utcai installációkat, festményeket és szobrokat szeretne viszontlátni az alkotóktól, hogy a művek szépítsék a várost, de más művészeti formákat is szívesen látnak, legyen szó egy performanszról vagy költészetről.

Jelentkezni önéletrajzzal és művészeti portfólióval kell szeptember 11-ig.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

olaszország | sambuca | szicília | pályázat | művészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom