Egy imádnivaló város még néhány hétig fizet azért, hogy ott egyél

A kaliforniai San Luis Obispóról bizonyára kevesen hallottak eddig itthon, de a helyzet alighanem megváltozik, miután a város lehetőséget ad arra, hogy bárki kvázi pénzt keressen az étkezéssel.

Elindult az Eat Local Bonus nevű program, amely jutalmazza a helyi tulajdonban lévő éttermek, kávézók, sörfőzdék és kávézók felkeresését. Aki legalább száz dollárt (37 ezer forintot) költ el ezeken a helyeken, a számla bemutatását követően egy huszonöt dolláros (kb. 9200 forintos) ajándékkártyát kap, amit egy másik helyi üzletben válthat be.

"Ez egy szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy pénzt juttassunk a helyi gazdaságba" – mondta Jim Dantona, a San Luis Obispo Kereskedelmi Kamara elnök-vezérigazgatója. "Büszkék lehetünk rá, hogy ismét partnerek vagyunk a várossal a helyi vendéglátóipar megsegítésében. Így számos lehetőség akad az addig nem ismert helyek felfedezésére."

Az állandó lakosok és a látogatóba érkezők egyaránt jogosultak az Eat Local Bonus programban való részvételre, amely január végéig (vagy a "pénzeszközök kimerüléséig") tart.

A száz dolláros végösszeg eléréséhez több nyugta is benyújtható, fejenként legfeljebb három darab huszonöt dolláros ajándékkártyát lehet felhalmozni.

"A január általában az egyik legnehezebb hónap a vendéglátásból élők számára, remélhetőleg a kampánynak köszönhetően ez megváltozik" – mondta Derek Johnson, a borászatairől és a háttérkép-kompatibilis tájairól ismert San Luis Obispo városának vezetője.

Eközben az alkoholmentes vendéglátóhelyek kezdenek teret nyerni Japánban, különösen a fiatalabbak körében számítanak népszerűnek. A kormány viszont nem túl boldog a jelenség miatt.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Unsplash)

ingyen | program | város | kalifornia | étterem

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom