Close
Egy imádnivaló város még néhány hétig fizet azért, hogy ott egyél

Egy imádnivaló város még néhány hétig fizet azért, hogy ott egyél

A kaliforniai San Luis Obispóról bizonyára kevesen hallottak eddig itthon, de a helyzet alighanem megváltozik, miután a város lehetőséget ad arra, hogy bárki kvázi pénzt keressen az étkezéssel.

Elindult az Eat Local Bonus nevű program, amely jutalmazza a helyi tulajdonban lévő éttermek, kávézók, sörfőzdék és kávézók felkeresését. Aki legalább száz dollárt (37 ezer forintot) költ el ezeken a helyeken, a számla bemutatását követően egy huszonöt dolláros (kb. 9200 forintos) ajándékkártyát kap, amit egy másik helyi üzletben válthat be.

“Ez egy szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy pénzt juttassunk a helyi gazdaságba” – mondta Jim Dantona, a San Luis Obispo Kereskedelmi Kamara elnök-vezérigazgatója. “Büszkék lehetünk rá, hogy ismét partnerek vagyunk a várossal a helyi vendéglátóipar megsegítésében. Így számos lehetőség akad az addig nem ismert helyek felfedezésére.”

Az állandó lakosok és a látogatóba érkezők egyaránt jogosultak az Eat Local Bonus programban való részvételre, amely január végéig (vagy a “pénzeszközök kimerüléséig”) tart.

A száz dolláros végösszeg eléréséhez több nyugta is benyújtható, fejenként legfeljebb három darab huszonöt dolláros ajándékkártyát lehet felhalmozni.

“A január általában az egyik legnehezebb hónap a vendéglátásból élők számára, remélhetőleg a kampánynak köszönhetően ez megváltozik” – mondta Derek Johnson, a borászatairől és a háttérkép-kompatibilis tájairól ismert San Luis Obispo városának vezetője.

Eközben az alkoholmentes vendéglátóhelyek kezdenek teret nyerni Japánban, különösen a fiatalabbak körében számítanak népszerűnek. A kormány viszont nem túl boldog a jelenség miatt.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Unsplash)

akció | kalifornia | város | vendéglátás | étterem

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram