Close
Ilyen, amikor minimalista sztárépítészre bíznak egy jachtbrandet

Ilyen, amikor minimalista sztárépítészre bíznak egy jachtbrandet

Piero Lissoni olasz sztárépítész kapta azt megtisztelő feladatot jó egy évvel ezelőtt, hogy art directorként újrahúzza a szuperjachtjairól ismert Sanlorenzo brandet. Elsősorban a különféle kiállításokon és vásárokon rendszeresen megjelenő márka standjait és lounge-ait kellett megálmodnia.

A hatvanesztendős dizájner stílusára a minimalista jelző a legmegfelelőbb, az általa kreált társalgó például a legutóbbi Art Basel Miami sem volt túlcifrázva.

Lissoni nem pihenősarkok megtervezésével kezdte a munkát a Sanlorenzónál, hanem korábban a márka SX-76 és SX-88 modelljeinek enteriőrjét köszönhettük neki; a rá jellemző egyszerű formákkal és szigorú anyagokkal dolgozott.

A dolog olyannyira jól sült el, hogy a mestert felkérték, hogy az egész brandet tekintve nyomjon egy F5-öt a marketingalapoktól kezdve egészen a kiállításokon történő megjelenésekig.

A Sanlorenzo kiválóan teljesít mérnöki precizitásban és a speciálisan a vevő igényeire szabott hajók gyártásában, Lissoni pedig úgy úszott bele a képbe, hogy beleteszi a saját világának egy-egy szeletét a tervezés, az építészet, a kommunikáció és persze a művészet mentén.

Eddigi feladatai közé tartozott a márka hatvanadik születésnapjának méltó megünneplése egy kiállítással és nagyszabású rendezvénnyel egybekötve a vállalat egyik hajógyárában. Később a Cannes-ban és Genovában rendezett nemzetközi vásárokon olyan standot tervezett, melyek hangulat-, anyag- és színvilága a Sanlorenzo jachtjaira reflektáltak, illetve konkrét maketteken is ámulhattak az érdeklődők.

Ezek a standok minden egyes alkalommal egy ismert olasz művész artworkjét idézik. Lissoni szerint azért, hogy megismertesse az emberekkel a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek kifinomult itáliai művészeit. Miamiban például az optikai illúziók úttörőjének számító festő, Alberto Biasi lett a kiválasztott.

A Sanlorenzo 1958-ban kezdett el hajókat építeni magánszemélyeknek Toszkánában. Jelenleg összesen három üzemük van, melyekben kizárólag egyéni megrendelésre gyártanak hajókat, évente csupán negyvenöt ügyfélnek.

(Fotók: Dezeen)

vásár | sanlorenzo | nagy sztori | Alberto Biasi | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram