Close
Milyen lenne egy jacht, aminek beleszólhatunk a tervezésébe? Hát ilyen!

Milyen lenne egy jacht, aminek beleszólhatunk a tervezésébe? Hát ilyen!

Ha álmainkban jelentek már meg olyan pillanatképek, hogy egy részben saját magunk által tervezett hajóval vágunk neki a végtelennek tűnő tengernek, nyugodtan felébredhetünk, mert a Royal Huisman jóvoltából ez az álom valóra váltható.

Az ismert holland hajóépítő cég ugyanis egyesítve erőit a Frers Designnal, személyre szabható jachtot alkotott.

Ez lett a Pura, amelynek kezdeti modelljeit nyolcvan százalékban a gyártó rakja össze, a maradék húsz százalék pedig a vásárló kívánságai szerint történik.

Természetesen a munka oroszlánrészét mérnökök végzik, tehát a szuperhajó hidraulikájától kezdve az operációs rendszerén át a gerincig minden a szakemberek kezei alól kerül ki, a majdani boldog jachttulajdonos a hajótest és a fedélzet formájának alakításába szólhat bele az enteriőrrel egyetemben.

Maguk a hajók harmincnyolctól negyvenhárom méterig terjedő hosszúságú változatban kérhetőek, az egyedi belső kialakítás pedig háromféle hangulatvariánst ad: a hagyományos vonalak kedvelőinek marad a klasszikus dizájn, az újszerű formák hívei megkapják a modern variációt, míg a múltban romantikázók a retrohajón idézhetik fel az emlékeiket.

Ha azonban igazán egyedi hajóra vágyunk, meg lehet beszélni a mérnökökkel olyan alternatív változatot, mely adott esetben fordított orral bír, vagy a tulajdonos kabinja a hajó hátsó részében van berendezve.

Ami viszont valamennyi típus esetében állandó, az a befogadóképesség: maximum nyolc vendég fér el kényelmesen a négy kabinban a Pura modelljein a hatfős legénység társaságában.

A potenciális tulajdonosok természetesen többféle csomagból rendelhetnek, tehát visszafogottabb és komolyabb teljesítményű, illetve felszereltségű jachtok közül választhatnak attól függően, mire kívánják használni akár tizennégy csomós sebességgel haladni képes majdani féltett kincsüket.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: discoverpura.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom