Close
Magyarázkodni kényszerült a Scala az évadnyitó operája miatt

Magyarázkodni kényszerült a Scala az évadnyitó operája miatt

A milánói operaház a decemberben kezdődő új évadát a Borisz Godunovval nyitja meg, ennek azonban nem mindenki örül.

Andrij Kartysh milánói ukrán konzul levélben fordult a színház vezetőjéhez és a helyi politikusokhoz, hogy tiltakozzon Muszorgszkij 19. századi operájának színpadra állítása ellen. A Scala művészeti igazgatója, Dominque Meyer sajtótájékoztatón válaszolt: “Három éve hoztuk meg ezt a döntést, és most már nem lehet visszavonni, de valójában miért is kellene visszavonnunk? Nem folytatunk propagandát Putyin elnök mellett, és nem teszünk semmit Ukrajna ellen” mondta el a vezető.

A produkció főbb szerepeiben két orosz művészt láthat a közönség, Ildar Abdrazakov basszust és Anna Denisova szopránt.

Muszorgszkij ezzel az operával a hatalomhoz intézett kihívást ez az egyik oka annak, amiért helyénvaló színpadra állítani”

mondta Kasper Holten rendező, aki a Borisz Godunovot a hatalomról és a cinizmusról szóló történetként írja le.

A milánói opera ugyanakkor nem mindig áll ki az orosz alkotók mellett,  Valerij Gergijev orosz karmester például nem léphetett fel februárban, mert nem ítélte el nyilvánosan a háborút.

Milánó pulzáló metropolisz, nem csak foci- és divatőrülteknek – ilyen egy hétvége az olasz városban.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

 

milánó | orosz | scala | opera | ukrán

FOLYTASD EZZEL

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram