Close
Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton

Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton

Szemüvegkeretbe foglalta Schiffer Miklós stílusos eleganciáját: a nemzetközileg is ismert magyar divat- és stílustanácsadó, divatszakértő és a Tipton Eyeworks közös tervezésében egy olyan szemüveg született, amely elegáns és karakteres, miközben a figyelmet a viselője tekintetére irányítja. A Schiffer Miklós által tervezett Tipton szemüvegből összesen hatvan darab készül.

Zachary Tipton, a Tipton Eyeworks tulajdonos-alapítója és Schiffer Miklós együttműködése két évvel ezelőtt kezdődött, amikor Schiffer Miklós stílustanácsadással egybekötött konzultációt tartott a Tiptonnál. A találkozó alkalmával természetesen szóba kerültek a szemüvegek: mitől jó egy keret, Miklós számára melyik keret a legmegfelelőbb, és ha tervezhetne, milyen is lenne az általa megálmodott tökéletes szemüveg.

A beszélgetéssel végül egy közös alkotói folyamat vette kezdetét, így Schiffer Miklós elképzelései a Tipton egyedülálló dizájnerszemléletének és gyártási technológiájának köszönhetően meg is valósulhattak.

“Nagyon szeretem a szemüvegeket, több keretem is van. Amikor először találkoztam a Tiptonnal, ezzel a különleges hazai szemüveg-manufaktúrával, szinte azonnal jött az ötlet, hogy megalkothatnám a saját darabomat. Egy olyan keretet képzeltem el, amelyet nők és férfiak is hordhatnak, határozott, karakteres, miközben mégsem veszi el a fókuszt viselőjéről. A keret csak egy eszköz, hogy kifejezzük egyéniségünket. Mi viseljük a keretünket, nem a keret visel minket” – mesél Schiffer Miklós arról, milyen szempontokat vett figyelembe a közös tervezésnél.

“Ennek a keretnek a megszületése nagyon fontos mérföldkő a márka történetében, mivel ez a budapesti Tipton Eyeworks showroom első szemüvegkerete – emeli ki Zachary Tipton. – Csupán hatvan darab készül belőle, amelyek csak és kizárólag Budapesten, a Tipton Eyeworks showroomjában elérhetőek.”

Fontos szempont volt a keret megalkotásakor, hogy kinyissa a tekintetet, határozott vonalai ezért távolabb kerültek a szemtől, nem vetnek árnyékot a tekintetre, és viselője a szemüveg hordása közben igazán szabadnak érezheti magát.

A keret további különlegessége a vastagabb szemüvegszár, a dupla orrnyereg, valamint magán viseli azokat a jellegzetességeket, amitől alkotója nem is lehetne más, mint Schiffer Miklós:

“A szemüvegkeret vagy fekete, vagy barna, vagy semmilyen. Én ezt szerettem volna elkerülni, ezért is választottuk hozzá a kék színt. Azt a kéket, ami tisztán, élénken kék. Egy sima sötétkék, ami szinte fekete, nem lett volna elég bevállalós. Emellett feltettük a kérdést, hogyan tudnánk hozzákapcsolni az eleganciát? Végül arra jutottunk, hogy a keret dobozában található szemüvegtörlő art deco mintát kap, és díszzsebkendőként is használható. Az art deco a kedvenc stílusom és korszakom. Fontos volt számomra az, hogy alkossak valami olyan darabot, ami, ha úgy tetszik, modern art deco stílust képvisel.”

Egy szóval vagy kifejezéssel képtelenség meghatározni a titulusát, de talán egy egész mondattal sem lehet. Csak úgy cikáznak a gondolatok a fejemben, hogy most akkor hogyan mutassuk be Schiffer Miklóst. Divatszaktekintély? Stílustanácsadó? Ízlésformáló? Író-újságíró? Óraadó tanár? Kommunikációs szakember? Világpolgár? Urbanista? Művész? Azt hiszem, egy kicsit mindegyik. Ráadásul egyszerre. Itt beszélgettünk vele.

Felveszed, és azonnal kúlabbnak nézel ki, az IQ-d pedig húsz pontot emelkedik. Ezt várjuk egy jó napszemüvegtől, a Tipton pedig hiba nélkül hozza ezt a hatást. Találkoztunk a brand tulajdonosával, és elbeszélgettünk vele trendekről, Elton Johnról, töltényekről, és arról, hogy milyen, amikor kikapcsolják a gázt a lakásban.

kiadás | divat | szemüveg | stílus | tipton eyeworks

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram