Hongkongnak ezt a szegletét szívesen Budapestre teleportálnánk

Hongkong második legrégibb utcájában, galériák, éttermek, múzeumok és antik üzletek között bújik meg a város legjobb fodrászata. Aki belép, nyomban elfelejti minden búját-baját, miután átengedi magát a kényeztetésnek, hogy aztán totálisan feltöltődve távozzon – természetesen egy vadiúj hajkölteménnyel a fején. De nem csak ez a lényeg.

Hongkong egyik legkeresettebb fodrászát Marvin Linnek hívják. A hajművész még csupán alig lépte át a felnőttkort, amikor egy londoni ösztöndíjjal beindult a karrierje: a legjobb junior stylistnak választották Angliában, majd számos nagyhírű szalon kreatívigazgatójaként dolgozott.

Miután munkáit olyan magazinok címlapján láthatta viszont, mint az Elle, a Harper's Bazaar, az Esquire és a Tatler, elérkezettnek látta az időt saját bizniszének elindítására.

Ez lett Hongkongban a SHHH Salon, ahová a vendégek akkor jelentkeznek be, amikor már egy szimpla hajvágásnál jóval többre vágynak. A nemzetközi ügyfélkör a minőségi frizuraigazítás mellett wellness-kezelésekkel kényeztetheti magát itt, hogy aztán jóval boldogabban és egészségesebben folytassa vagy fejezze be a napját.

A pulzáló metropoliszban egyfajta menedékként tekinthetünk erre a szalonra, amely szinte kitépi az embert a nagyváros lüktető forgatagából, hogy legalább néhány pillanatra megpihenjen és ellazuljon.

Marvin elmondása szerint a nyugalom szalonjának ötlete onnan jött, hogy több vendége is afelől érdeklődött nála, hol talál a városban olyan csendes kis szigetet, ahol maximálisan kiélvezheti az ún. "énidőt."

Lényegében egy vendéglátó üzletet nyitott azzal a triviális céllal, hogy boldoggá és elégedetté tegye az embereket. Szentélyében a fáradt vándor nagyszerűen érezheti magát, miközben kényeztetik, és a kiváló hangulatban a napi gondokat elengedve teljesen ellazulhat. A VIP-csomagra befizető vendég pedig a hajvágás és a wellness-szolgáltatások mellé a világszerte legkeresettebb divatmárkákból is válogathat.

– "Vendégeink jelentős része már több mint egy évtizede jár hozzánk, nem egyszer előfordul, hogy családtagjaikkal vagy kutyájukkal együtt érkeznek. Odafigyelünk rájuk, beszélgetünk velük, meghallgatjuk őket. Szinte a második otthonuknak tekintik a szalont – meséli a Japánból és Ausztráliából beszerzett prémium termékekkel dolgozó Marvin, hozzátéve még, hogy természetesen a hajápolási szolgáltatások terén is a legjobbra törekednek. – Két évtizede vagyok ebben a szakmában, minden hajszál elmond nekem valamit a vendég életmódjáról és egészségi állapotáról”"– szavaiból tehát úgy tűnik, valóban a legjobb kezek közé kerülünk, ha beülünk a székébe.

Bár Budapestet nem igazán lehet Hongkonghoz mérni, de bármikor bejelentkeznénk egy hasonló típusú szalonba a fővárosban is, pláne, hogy az utóbbi években egyre-másra nyílnak a borbélykultúrára építő hajvágó üzletek, és ugye wellness-központból sincs hiány. Hátha valakinek eszébe jut vegyíteni a kettőt.

Ez is érdekelhet:

Csőlakók lehetünk Hongkongban havi négyszáz dollárért

Milyen lehet élni egy vízvezetékként használt betoncsőből kialakított mikroapartmanban Hongkongban? Ha rávisz a kényszer, talán nem is olyan rossz.

(Fotók: Highsnobiety)

fodrászat | ngkong | hom | hajvágás | marvin lin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom