Close
Hongkongnak ezt a szegletét szívesen Budapestre teleportálnánk

Hongkongnak ezt a szegletét szívesen Budapestre teleportálnánk

Hongkong második legrégibb utcájában, galériák, éttermek, múzeumok és antik üzletek között bújik meg a város legjobb fodrászata. Aki belép, nyomban elfelejti minden búját-baját, miután átengedi magát a kényeztetésnek, hogy aztán totálisan feltöltődve távozzon – természetesen egy vadiúj hajkölteménnyel a fején. De nem csak ez a lényeg.

Hongkong egyik legkeresettebb fodrászát Marvin Linnek hívják. A hajművész még csupán alig lépte át a felnőttkort, amikor egy londoni ösztöndíjjal beindult a karrierje: a legjobb junior stylistnak választották Angliában, majd számos nagyhírű szalon kreatívigazgatójaként dolgozott.

Miután munkáit olyan magazinok címlapján láthatta viszont, mint az Elle, a Harper’s Bazaar, az Esquire és a Tatler, elérkezettnek látta az időt saját bizniszének elindítására.

Ez lett Hongkongban a SHHH Salon, ahová a vendégek akkor jelentkeznek be, amikor már egy szimpla hajvágásnál jóval többre vágynak. A nemzetközi ügyfélkör a minőségi frizuraigazítás mellett wellness-kezelésekkel kényeztetheti magát itt, hogy aztán jóval boldogabban és egészségesebben folytassa vagy fejezze be a napját.

A pulzáló metropoliszban egyfajta menedékként tekinthetünk erre a szalonra, amely szinte kitépi az embert a nagyváros lüktető forgatagából, hogy legalább néhány pillanatra megpihenjen és ellazuljon.

Marvin elmondása szerint a nyugalom szalonjának ötlete onnan jött, hogy több vendége is afelől érdeklődött nála, hol talál a városban olyan csendes kis szigetet, ahol maximálisan kiélvezheti az ún. “énidőt.”

Lényegében egy vendéglátó üzletet nyitott azzal a triviális céllal, hogy boldoggá és elégedetté tegye az embereket. Szentélyében a fáradt vándor nagyszerűen érezheti magát, miközben kényeztetik, és a kiváló hangulatban a napi gondokat elengedve teljesen ellazulhat. A VIP-csomagra befizető vendég pedig a hajvágás és a wellness-szolgáltatások mellé a világszerte legkeresettebb divatmárkákból is válogathat.

– “Vendégeink jelentős része már több mint egy évtizede jár hozzánk, nem egyszer előfordul, hogy családtagjaikkal vagy kutyájukkal együtt érkeznek. Odafigyelünk rájuk, beszélgetünk velük, meghallgatjuk őket. Szinte a második otthonuknak tekintik a szalont – meséli a Japánból és Ausztráliából beszerzett prémium termékekkel dolgozó Marvin, hozzátéve még, hogy természetesen a hajápolási szolgáltatások terén is a legjobbra törekednek. – Két évtizede vagyok ebben a szakmában, minden hajszál elmond nekem valamit a vendég életmódjáról és egészségi állapotáról””– szavaiból tehát úgy tűnik, valóban a legjobb kezek közé kerülünk, ha beülünk a székébe.

Bár Budapestet nem igazán lehet Hongkonghoz mérni, de bármikor bejelentkeznénk egy hasonló típusú szalonba a fővárosban is, pláne, hogy az utóbbi években egyre-másra nyílnak a borbélykultúrára építő hajvágó üzletek, és ugye wellness-központból sincs hiány. Hátha valakinek eszébe jut vegyíteni a kettőt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

fodrászat | hom | szalon | ngkong | wellness

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram