Close
Hongkongnak ezt a szegletét szívesen Budapestre teleportálnánk

Hongkongnak ezt a szegletét szívesen Budapestre teleportálnánk

Hongkong második legrégibb utcájában, galériák, éttermek, múzeumok és antik üzletek között bújik meg a város legjobb fodrászata. Aki belép, nyomban elfelejti minden búját-baját, miután átengedi magát a kényeztetésnek, hogy aztán totálisan feltöltődve távozzon – természetesen egy vadiúj hajkölteménnyel a fején. De nem csak ez a lényeg.

Hongkong egyik legkeresettebb fodrászát Marvin Linnek hívják. A hajművész még csupán alig lépte át a felnőttkort, amikor egy londoni ösztöndíjjal beindult a karrierje: a legjobb junior stylistnak választották Angliában, majd számos nagyhírű szalon kreatívigazgatójaként dolgozott.

Miután munkáit olyan magazinok címlapján láthatta viszont, mint az Elle, a Harper’s Bazaar, az Esquire és a Tatler, elérkezettnek látta az időt saját bizniszének elindítására.

Ez lett Hongkongban a SHHH Salon, ahová a vendégek akkor jelentkeznek be, amikor már egy szimpla hajvágásnál jóval többre vágynak. A nemzetközi ügyfélkör a minőségi frizuraigazítás mellett wellness-kezelésekkel kényeztetheti magát itt, hogy aztán jóval boldogabban és egészségesebben folytassa vagy fejezze be a napját.

A pulzáló metropoliszban egyfajta menedékként tekinthetünk erre a szalonra, amely szinte kitépi az embert a nagyváros lüktető forgatagából, hogy legalább néhány pillanatra megpihenjen és ellazuljon.

Marvin elmondása szerint a nyugalom szalonjának ötlete onnan jött, hogy több vendége is afelől érdeklődött nála, hol talál a városban olyan csendes kis szigetet, ahol maximálisan kiélvezheti az ún. “énidőt.”

Lényegében egy vendéglátó üzletet nyitott azzal a triviális céllal, hogy boldoggá és elégedetté tegye az embereket. Szentélyében a fáradt vándor nagyszerűen érezheti magát, miközben kényeztetik, és a kiváló hangulatban a napi gondokat elengedve teljesen ellazulhat. A VIP-csomagra befizető vendég pedig a hajvágás és a wellness-szolgáltatások mellé a világszerte legkeresettebb divatmárkákból is válogathat.

– “Vendégeink jelentős része már több mint egy évtizede jár hozzánk, nem egyszer előfordul, hogy családtagjaikkal vagy kutyájukkal együtt érkeznek. Odafigyelünk rájuk, beszélgetünk velük, meghallgatjuk őket. Szinte a második otthonuknak tekintik a szalont – meséli a Japánból és Ausztráliából beszerzett prémium termékekkel dolgozó Marvin, hozzátéve még, hogy természetesen a hajápolási szolgáltatások terén is a legjobbra törekednek. – Két évtizede vagyok ebben a szakmában, minden hajszál elmond nekem valamit a vendég életmódjáról és egészségi állapotáról””– szavaiból tehát úgy tűnik, valóban a legjobb kezek közé kerülünk, ha beülünk a székébe.

Bár Budapestet nem igazán lehet Hongkonghoz mérni, de bármikor bejelentkeznénk egy hasonló típusú szalonba a fővárosban is, pláne, hogy az utóbbi években egyre-másra nyílnak a borbélykultúrára építő hajvágó üzletek, és ugye wellness-központból sincs hiány. Hátha valakinek eszébe jut vegyíteni a kettőt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom