Close
Ha síelésről van szó, ezek a helyek utolérhetetlenek

Ha síelésről van szó, ezek a helyek utolérhetetlenek

Idén tizedik alkalommal adták át a World Ski díjakat, amelyek a síturizmus kiválóságait díjazzák.

A világ legjobb síüdülőjének címét a svájci Verbier vitte el többek között csúcstechnológiás felvonóinak, szép faházainak és gazdag hütteéletének köszönhetően, és ott találjuk a világ legjobb síhotelét is, melynek címét a W Verbier érdemelte ki.

Franciaország az újoncok kategóriájában kapott dupla kitüntetést: a Les Arcs-i Bear Lodge lett a világ legjobb új síhotele, a Val-d’Isère-i Chalet Abade pedig a világ legjobb új alpesi sífaháza.

A világ legjobb alpesi sífaháza a Matterhornra páratlan kilátást nyújtó Chalet Zermatt Peak lett, míg a utahi Stein Eriksen a legjobb síelős butikhotel címét érdemelte ki.

A svájci Laaxot a legjobb szabadstílusú üdülőhelynek, a Ski Dubait pedig a legjobb beltéri síterepnek ítélték. A laaxi rocksresorst a világ legjobb zöld síhotelének, a brit-kolumbiai Skeena-hegységben működő Northern Escape a legjobb helikopteres síterepének, a Compagnie des Alpes a legjobb síresort-csoportjának, a Bergbahn AG Kitzbühel pedig a legjobb síresort vállalatának címét kapta meg.

Hatvan évvel ezelőtt még csak teheneket és kecskéket lehetett látni, ma napi százezernyi síelő száguld a havas csúcsok között: a Roadster közelről megnézte a Belleville-völgyben található Les Menuires-t, Val Thorens-t és Saint-Martin-de-Belleville-t.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Chalet Zermatt Peak, Getty Images)

síüdülő | world ski awards | síresort | a világ legjobb | síelés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram