Close
Újra szabadon léphetünk be a luxusutazók egyik kedvenc úti céljára

Újra szabadon léphetünk be a luxusutazók egyik kedvenc úti céljára

Sint Maarten a Karib-térségből az egyik utolsó úti cél, amely eltörli a beutazási korlátozásokat.

November 1-jétől az utazóknak nem kell sem negatív teszteredményt, sem oltási igazolást bemutatniuk, és az eddig kötelező egészségügyi nyomtatványt sem kell kitölteniük. Emellett eltörölték a maszkviselés követelményét is. A karibi szigetek közül így már csak Turks és Caicos tartotta meg a korlátozásokat.

Sint Maarten döntése azért is lehet fontos az utazóknak, mert sokan ide érkeznek, mielőtt továbbindulnának egy másik karibi szigetre, például Saint-Barthélemy-re, Anguillára vagy az ugyanezen a szigeten található, francia Saint-Martinra,

miután az itt található Princess Juliana nemzetközi repülőtér nagyobb és jobb összeköttetésekkel rendelkezik. Így aztán eddig hiába oldották fel a korlátozásokat a többi úti célon, ha Sint Maarten fenntartotta azokat.

A Hollandiához tartozó terület persze önmagában is izgalmas úti cél, amely strandjai mellett kaszinóiról és éjszakai életéről híres, de a szomszédos Saint-Martin szintén gyönyörű tengerpartokkal büszkélkedhet, emellett lenyűgöző kilátásaival vonzza a turistákat.

Ha nem mozdulnánk ki Európából, ezen az öt szigeten is átélhetjük a karibi élményt,  ha pedig megcélozzuk a tengerentúlt, ezt az alulértékelt csodát is érdemes útba ejteni.

(Forrás: Travel off Path, képek: Getty Images)

karib térség | karib sziget | korlátozások eltörlése | Sint Maarten

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram