A vártnál korábban ért véget a síszezon, néhány osztrák síterep már most nyáriasítja a sípályákat

A rekordhőmérséklet idén télen ismét gondot okozott Európa síközpontjainak.

Miután Európában ez volt az eddigi legmelegebb tél, sok helyen már korábban lezárták a sípályákat, egyes síközpontok pedig kénytelenek voltak teljes egészében bezárni. A kivételesen enyhe tél miatt sok síterep szinte teljesen hó nélkül maradt.

Az ausztriai Sankt Corona am Wechselben a síterepekről már most eltakarítják a maradék havat, hogy helyet csináljanak a nyári sportoknak.

December végén sem volt túl sok hó

A síszezon a vártnál korábban véget ért. Ezért a pályaépítő csapatunk már a lejtőkön lapátolja ki a pályákat, hogy elkezdhessük a hegyi kerékpározást"

 mondja Karl Morgenbesser, Sankt Corona am Wechsel felvonókezelője. A biciklizés mellett népszerű tevékenység itt a bobozás és a túrázás.

Az EU részvételével alakult TranStat projekt kilenc osztrák, szlovén, olasz, francia és svájci síközpontot fog össze, különböző megoldásokat tesztelve, melyek segíthetnek a híres síterepeknek, hogy alkalmazkodjanak az éghajlatváltozáshoz. A kisebb osztrák síterepeknek ma már több a bevételük a nyári, mint a téli sportokból.

Azért akadnak az országban egyelőre még egészen hóbiztos síterepek, amelyek közül az egyiket ki is próbáltuk az idén.

(Forrás: Euronews, képek: Wexl Arena St. Corona am Wechsel/Facebook)

 

síelés | síterep | sportok | | ausztria

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram