Close
Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek

Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek

Maradjanak otthon és nézzék online.

Az Edinburgh Festival megalkotói a klímavészhelyzetre reagálva arra ösztönzik a látogatókat, hogy cseréljék le a repülőjáratokat környezetkímélőbb közlekedési módokra, továbbá javasolják, hogy inkább online vegyenek részt az eseményeken, mintsem személyesen, valamint az előadók hosszabb ideig maradjanak a városban. A Nyugat-Európából érkező művészeket és előadókat egyaránt arra buzdítják, hogy lehetőség szerint ne repüljenek Skóciába.

A szervezők ugyanis nulla szén-dioxid-kibocsátású helyszíneket szeretnének létrehozni; csökkenteni kívánják a papír- és csomagolóanyag-felhasználást, több vegetáriánus és vegán étkezési lehetőséget biztosítanának, és újrahasználható pohárrendszert vezetnének be.

A fenntarthatóság témája szélesebb körben is megjelenik az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztiválon, valamint a város egyéb rendezvényein.

“Intézkedéseink mind kollektív, mind egyéni szinten arra irányulnak, hogy segítsünk Edinburgh-nak elérni azt a célját, hogy 2030-ra nullára csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását, és ezzel is megpróbáljuk kezelni korunk egyik legfontosabb kérdését” – mondta Sorcha Carey, a Festivals Edinburgh elnöke.

A fesztivál közleménye szerint az éghajlatváltozásra adott globális válaszlépés azt jelenti, hogy a fesztiválok számára elengedhetetlenné válik, hogy továbbgondolják a jelenlegi működési formájukat. A fiatalok az éghajlatváltozást korunk legfontosabb kérdésének nevezik, Skóciában az emberek hetven százaléka erőteljesebb fellépést kíván az éghajlatváltozással kapcsolatban, és a fesztiválozók számára is egyre fontosabbá válik a környezetvédelem.

“Ha a fesztiváljaink egy nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőben is létezni szeretnének, akkor innovatív, fenntartható módokat kell találnunk a működésükre és a funkciójuk betöltésére” – olvasható a közleményben.

A hűvösnek és zordnak látszó Skócia lélegzetelállító tájaival egészen biztosan a világ legszebbjei közé sorolható. Nem volt könnyű feladat kiválasztani öt kedvencet a misztikus és festői látnivalók közül, de azért megpróbáltuk.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom