Winter Dining Challenge néven akciót hirdettek Chicagóban.
"Felkérjük a chicagóiakat, hogy találjanak ki télre olyan innovatív szabadtéri étkezési megoldásokat, amelyek megfelelnek a Covid–19-protokollnak, miközben vigyázzák a helyiek egészségét, és támogatják a városban működő éttermeket" – szól Lori Lightfoot polgármester Twitteren közzétett felhívása.
A legjobb koncepcióval előállókat megjutalmazzák: három chicagói lakos számlájára ötezer dolláros (nagyjából másfél millió forintos) utalás érkezik majd valamikor szeptember második felében.
A városban közismerten fogvacogtatós téli napokat kell átvészelniük a helyieknek; a hideg, havas januárban például közel mínusz öt fok az átlaghőmérséklet, ráadásul a közeli Michigan-tónál fújó szelek általában rátesznek egy lapáttal a hőérzetre.
A kreatív chicagóiak szeptember 7-ig küldhetik be online az ötleteket. A javaslatokat a helyi közösségek és éttermek képviselőiből összeállított bizottság bírálja el. A szabályok szigorúak: valamennyi pályázatnak tartalmaznia kell kutatást, a megvalósíthatóság részleteit, egy prototípust, továbbá áttekintést arról, a koncepció hogyan felel meg a város igényeinek. Természetesen be kell tartani a Covid–19-cel kapcsolatos irányelveket is.
A nyerteseket három kategóriában választják ki: kültéri, önálló struktúrák; beltéri, szomszédos terek; illetve azok a javaslatok, melyek vonzóbbá teszik a téli étkezést.
Néhány pályázó a polgármester Twitter-posztja alá kommentelve már megosztotta az elképzeléseit, ezek jellemzően eszkimókunyhókra vagy fűthető üvegházakra emlékeztető megoldásoknak tűnnek.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Business Insider, fotók: Unsplash)
étterem | pályázat | tél | megoldás | hideg | chicago
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!