Close
Ezzel az egyetlen trükkel az átlagos sörből is pillanatok alatt csúcskategóriást csinálhatsz

Ezzel az egyetlen trükkel az átlagos sörből is pillanatok alatt csúcskategóriást csinálhatsz

Teljesen természetes számunkra, hogy olajbogyót teszünk a Martiniba. De mi történik akkor, ha más alkoholos italba, például a sörbe dobunk belőle?

Egy népszerű internetes trükk szerint a kevésbé ízes sört egyetlen pillanat alatt feljavíthatjuk akkor, ha valamilyen erjesztett savanyúságot teszünk az aljára, mielőtt belekortyolnánk.

Ennek az oka az erjesztésben és az azáltal létrehozott aromákban rejlik.

Szinte bárminek az ízét fokozhatjuk valamilyen erjesztett ízelem hozzáadásával – elég csak a Martinira gondolni, amihez azért adunk olajbogyót, mert azt sóban és ecetben erjesztették, így csodálatosan kiegészíti az alkoholos ital ízvilágát.

Ugyanez az elv érvényesül akkor, ha a sörünkbe tesszük.

Egy könnyű, kevésbé aromás lágert azonnal magasabb szintre emelhetünk, sőt, akár prémium kézműves sör ízt is kaphatunk, ha beletesszük a savanyúságot, vagy hozzáadunk pár cseppet a levéből.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink. Tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak az EU-ban, mint egy évvel korábban, azaz egyre nagyobb a kereslet irántuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)

konyhai trükk | konyhai praktika | sör | olajbogyó | trükk

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram