Ezzel az egyetlen trükkel az átlagos sörből is pillanatok alatt csúcskategóriást csinálhatsz

Teljesen természetes számunkra, hogy olajbogyót teszünk a Martiniba. De mi történik akkor, ha más alkoholos italba, például a sörbe dobunk belőle?

Egy népszerű internetes trükk szerint a kevésbé ízes sört egyetlen pillanat alatt feljavíthatjuk akkor, ha valamilyen erjesztett savanyúságot teszünk az aljára, mielőtt belekortyolnánk.

Ennek az oka az erjesztésben és az azáltal létrehozott aromákban rejlik.

Szinte bárminek az ízét fokozhatjuk valamilyen erjesztett ízelem hozzáadásával - elég csak a Martinira gondolni, amihez azért adunk olajbogyót, mert azt sóban és ecetben erjesztették, így csodálatosan kiegészíti az alkoholos ital ízvilágát.

Ugyanez az elv érvényesül akkor, ha a sörünkbe tesszük.

Egy könnyű, kevésbé aromás lágert azonnal magasabb szintre emelhetünk, sőt, akár prémium kézműves sör ízt is kaphatunk, ha beletesszük a savanyúságot, vagy hozzáadunk pár cseppet a levéből.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink. Tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak az EU-ban, mint egy évvel korábban, azaz egyre nagyobb a kereslet irántuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)

olajbogyó | sör | konyhai trükk | trükk | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés