Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

A pszichológusok szerint létezik egy módszer, amellyel hatékonyan spórolhatunk a várakozási időn. De vajon tényleg működik?

A reptéri sorban állás sokak szerint aaz utazás egyik legkellemetlenebb része, ráadásul gyakran nem is egy sort kell kivárnunk. Talán első látásra nem úgy tűnik, de a pszichológusok szerint vannak bizonyos rejtett törvényszerűségei ennek a folyamatnak.

Több szakértő is azt ajánlja, hogy

ha több sor közül kell választanunk, mindig azt válasszuk, amelyik bal oldalra esik.

Mivel a legtöbb ember jobbkezes, természetes hajlama van arra, hogy a jobb oldalt válassza, vagyis a bal oldali sorban elvileg kevesebben vannak.

Az Express újságírója a palermói reptéren tesztelte ezt az elméletet. Ő maga beállt a bal oldali sorba, a barátját pedig arra kérte, álljon be a jobb oldaliba.Végülis a bal sorban sikerült öt perccel előbb átjutnia a biztonsági rendszeren, és mint mondja, úgy tűnt, a többség tényleg a jobb oldalt választotta.

Azonban a következő, a beszálláshoz vezető sornál megdőlt el az elmélet. A sorok kezdetben ugyanolyan ütemben haladtak, majd a bal oldali egyszercsak leállt, mert két utas poggyásza nem a megfelelő méretű volt.

Amíg megpróbálták beszuszakolni a táskákat a méretellenőrzőbe, majd kudarcot vallva kiderült, hogy extra díjat kell fizetniük, a jobb oldali sor száguldott.

Mint az újságíró elmondja, hasonló problémával szembesült, amikor megérkezett Nagy-Britanniába. Bár a bal oldali e-kapuknál kevesebben várakoztak, amint valakinek nem sikerült beolvasni az útlevelét, borult a papírforma.

Végül arra konklúzióra jut, hogy tudja határozottan ajánlani ezt a trükköt. Bár a turisták tényleg nagyobb valószínűséggel választják automatikusan a jobb oldali sort, ez nem garantálja, hogy a bal oldal gyorsabban halad.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

repülés | várakozás | sorbanállás | reptér | trükk

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom