Egy adag bársonyos burgonyapüré a világ legfinomabb körete tud lenni. Különösen akkor, ha Joel Robuchon ikonikus püréjét sous vide-ban készítjük el, hiszen így megőrizhetjük koncentrált ízét is.
A sous-vide burgonyapüré elkészítése rendkívül egyszerű.
Első lépés: Tegyünk egy sous vide zacskóba hámozott, feldarabolt burgonyát, vajat és tejet!
Második lépés: Tegyük a zacskót a sous-vide-ba, 90 Celsius fokra fél óráig!
Harmadik lépés: A burgonyát apró lyukú szitán passzírozzuk át, helyezzük egy tálba és fűszerezzük!
Akkor sem kell elkeserednünk, ha nincs otthon sous-vide gépünk. David Chang séf trükkjét ebben a cikkünkben árultuk el, ezt követve pedig minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. Itt pedig megtalálható Dominique Crenn Michelin-csillagos éttermhez köthető séf hihetetlen rakott burgonya receptje is, ami merőben új megvilágításba helyezi a klasszikus fogást.
(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Getty Images)
konyhai trükk | burgonyapüré | sous-vide
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!