Mondhatjuk, Wolfgang Puck és a hozzá köthető Spago berúgta Budapest gasztroajtaját, hiszen az osztrák származású legenda Matild Palotában működő étterme hamar az ország legjobbjai közé katapultált, plusz tavaly tavasszal hollywoodi sztárok sora áradozott a menüjéről. Most újabb hír jött a patinás étteremről, ugyanis debütált a legújabb étlapjuk.
Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén egyaránt trendteremtő Spagónál is minden bizonnyal nagyon várták már a tavaszt, hiszen a téli alapanyag-nihil után ilyenkor tud igazán újra kibontakozni a konyhában Szántó István executive séf és csapata.
Néhány, ízlelőbimbóra komoly hatást gyakoroló fotón gyorsan be is mutatjuk, miket alkottak.
Az új étlapra történő átállást Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group corporate chefje a Spago Budapest séfjével, Szántó Istvánnal közösen vezényelte le. A menü tele van klasszikusokkal, amiket a Spagóra jellemző kompromisszummentesen magas színvonalon késztenek el. A fogásokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a kedvencét, legyen az hús- vagy seafood-imádó, vega, az olasz-, a francia-, vagy az ázsiai konyha szerelmese. Az egyik signature fogás a Beef Wellington lett, de mi imádtuk a könnyű és intenzív ízű agnolottikat is!
(Fotók: Spago Budapest)
budapest | tavaszi menü | tetsu yahagi | étterem | szántó istván
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!