Ez az a két éttermi hiba, amit a turisták leggyakrabban elkövetnek Spanyolországban

Idegen országba történő utazás előtt fontos megismerkedni a helyi szabályokkal és szokásokkal. A kulturális különbségek ismerete nemcsak abban segíthet, hogy tiszteletben tarthatjuk a helyi hagyományokat, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk.

Ilyen-olyan apróságok miatt a turisták ugyanis gyakran "kilóghatnak a sorból", ami jóval kiszolgáltatottabbá teheti őket. Elég egy-két apróság és máris nyilvánvalóvá válik a helyeik számára, hogy külföldivel akad dolguk.

Spanyolországban például az éttermek nem szolgálnak fel ebédet délidőben – ha mégis, jobb inkább elkerülni azokat a helyeket.

A spanyolok csak a délután fél háromtól négyig terjedő időszakban fogyasztják el a második étkezésüket, vagyis ha egy vendéglátóhely ennél jóval korábban kinyit, akkor valószínűleg turistacsapdáról van szó.

Éppen ezért ajánlott olyan éttermeket keresni, ahol helyiek is megfordulnak, illetve távolmaradni minden olyantól, ahol vacsorára paellát kínálgatnak, mivel ezt az ételt általában csak ebédre szokták rendelni. A turistacsapda másik "bizonyítéka", ha az ételekről készült fotók kint vannak a bejáratnál.

Sajnos nem ritka, hogy egyesek kihasználják a külföldiek tudatlanságát, ahogyan nemrég egy nő is megdöbbent, miután extra díjat számoltak fel neki a "napos asztalért." Egy másik turistának pedig azt mondták, hogy "nem ülhet egyedül", ezért elküldték egy étteremből, mivel nem egy csoport tagjaként érkezett.

A spanyolok hosszú évek óta hírhedtek a szuperkésői, általában este tíz körüli vacsoraidejükről, valamint a délutáni sziesztájukról. Ilyenkor a legtöbb üzlet és vállalkozás általában két órára bezár, hogy az alkalmazottak kipihenhessék magukat. Ezen szokásoknak azonban semmi közük sincs a laza és nyugodt kultúrához, sokkal inkább a történelemhez.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

étterem | vendéglátás | spanyolország | átverés | külföld

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Hitetlenkedve nézzük, hogyan takarítják ki a tokiói metrót kétszer egy hónapban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom