Kiderült, melyik volt Spanyolország első számú úti célja tavaly

Katalónia volt Spanyolország leglátogatottabb turisztikai célpontja. Az ország turisztikai minisztériumának tájékoztatása szerint több mint tizennyolc millió látogatót számláltak 2023-ban.

Katalóniában 2022-hez képest a turisták száma és az általuk termelt bevételek mennyisége is több mint húsz százalékkal emelkedett. A második legnépszerűbb úti célnak a Baleár-szigetek bizonyultak több mint tizennégy millió látogatóval, ami 9,1 százalékkal több, mint 2022-ben.

Ugyanebben az időszakban

a Kanári-szigetek 13,9 millió látogatót fogadott,

míg Valenciába és Madridba 10,4 millióan, illetve 7,5 millióan utaztak.

A hivatalos tájékoztatás szerint a spanyol turizmus rekordévet zárhatott a beutazó turizmust nézve. 2023-ban több mint nyolcvanöt millió turista érkezett az országba, ami 18,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 1,9 százalékos emelkedést a pandémia előtti időszakhoz, azaz 2019-hez viszonyítva.

Úgy tudni, tavaly az országba látogató turisták többsége az Egyesült Királyságból (17,3 millió), Franciaországból (11,8 millió) és Németországból (10,8 millió) érkezett.

Csúcsra járt a turizmus bevétele is Spanyolországban, ami meghaladta a 108 milliárd eurót. Ez 24,7 százalékkal több, mint amit 2022-ben realizáltak.

A turisztikai adatok mellett Spanyolország új rekordot döntött az utasforgalom tekintetében is. Tavaly 283 millió utasforgalmat bonyolítottak le az Aena repülőterek, ami meghaladja a járvány előtti szintet.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

katalónia | spanyolország | statisztika | turizmus

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom