Close
Már most júliusi hőségre kell számítani a magyarok kedvelt nyaralóhelyén

Már most júliusi hőségre kell számítani a magyarok kedvelt nyaralóhelyén

Júliusi hőség várható a héten Dél-Spanyolországban az Aemet spanyol meteorológiai szolgálat szerint. A hőmérséklet tetőzését csütörtök-péntekre várják.

A dél-spanyolországi Sevillában elérheti akár 40 Celsius-fokot is a hőmérő higanyszála, az észak-keleti Zaragozában 35, az ország közepén fekvő Madridban 33 fokos hőmérsékleti csúcsra lehet számítani – írja az MTI az Aemet-re hivatkozva.

Az Afrika felől érkező forró légtömeg miatt átlagosan 10-15 fokkal lehet melegebb az ilyenkor szokásosnál, a déli országrészben ennél nagyobb eltérés is előfordulhat. Enyhülésre a prognózis szerint csak szombattól lehet számítani, amikor egy hűvösebb légtömeg érkezik az Atlanti-óceán felől az Ibériai-félsziget fölé.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

hőség | spanyolország | hőhullám | kánikula

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram