Close
Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Németország után  Spanyolország is bejelentette, hogy hamarosan megszünteti a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön. A kormány február 7-i ülésén dönt a szaktárca javaslatáról.

Mint Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter újságíróknak elmondta, a járványügyi adatok kedvezőek, így lehetővé válik ez a lépés.

Epidemiológiai szempontból minden mutató terén nagyon stabil a helyzetünk”

–  fogalmazott, de hozzátette: az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint a gyógyszertárakban továbbra is viselni kell a maszkot.

Spanyolországban 2020 nyarán tették kötelezővé a maszkviselést, majd tavaly februárban szabadtéren  megszüntették a korlátozást, két hónappal később pedig a zárt nyilvános helyek is mentesültek az előírás alól.

Spanyolországban idén különösen érdemes tömegközlekedéssel utazni, és ha már tervezed a vakációt, ezt az öt programot is érdemes belefoglalnod.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

maszk | maszkviselési kötelezettség | tömegközlekedés | spanyolország | maszkviselés eltörlése

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom