Close
Hamarosan már maszk nélkül lehet utazni a vonatokon és buszokon ebben az európai országban

Hamarosan már maszk nélkül lehet utazni a vonatokon és buszokon ebben az európai országban

A hatóságok szerint a Covid-helyzet ellenőrzés alatt áll.

Február 2-től Németországban már nem lesz szükség a maszkra a vonatokon és távolsági buszokon, miután a fertőzések száma a felére esett vissza az előző hónaphoz képest, és a kórházi kezelésre szorulók száma is lecsökkent, emiatt pedig nincs szükség az óvintézkedés fenntartására.

Az egészségügyi minisztérium azt is hozzátette, hogy a lakosság magas immunitási szintet ért el,

így az országban jelenleg nem számítanak téli járványhullámra, bár azt nem lehet megmondani, hogy feltűnik-e a következő hetekben egy veszélyes variáns. Ugyanakkor Karl Lauterbach egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy bár már nem lesz kötelező a maszk, aki akarja, továbbra is viselheti azt.

Miközben a járványhelyzet Németországban stabilizálódni látszik, Kínában úgy tűnik, nem így van, ezért több európai országhoz hasonlóan Németország is tesztet kér a Kínából érkezőktől.

A maszkviselés eltörlése azért is jó hír, mert idén is úgy tűnik, hogy nagyon megéri majd vonatra szállni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

maszk | vonat | maszkviselés eltörlése | covid | járvány

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram