A serpenyőben sült lazacot finom, krémes szósz öleli körül, hogy az ízélményt spenót, szárított paradicsom és parmezán tegye teljessé.
Hozzávalók:
- 4 lazacfilé
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 150 gramm aszalt paradicsom, lecsepegtetve
- 1 doboz tejszín
- 1 zacskó bébispenót
- 1/2 csésze parmezán
- 1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
- só, bors
Elkészítése:
- Az olajat a serpenyőben felhevítjük, közben a lazacfilét sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Kivesszük és félretesszük.
- A serpenyőbe beletesszük a vajat is, rádobjuk a fokhagymát, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort, az aszalt paradicsomot, és pár perc alatt hagyjuk, hogy a bor egy része elpárologjon. Hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
- Beletesszük a spenótot, és addig főzzük, amíg meg nem fonnyad. Ekkor hozzákeverjük a parmezánt is, majd visszatesszük a lazacot a serpenyőbe. Pár perc alatt összefőzzük, friss petrezselyemmel megszórjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Egy lazacos receptnél csak kettő lehet jobb! Egy Michelin csillagos séf receptje alapján akár a serpenyőben készült lazacfilé mellé metélőhagymás, spárgás rizottót is kézíthetünk.
(Fotó: Unsplash)
olasz konyha | tejszín | lazac | spenót | olasz receptAz év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz
Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!