Close
Ez a krémes, spenótos lazac szempillantás alatt Toszkánába repít

Ez a krémes, spenótos lazac szempillantás alatt Toszkánába repít

A serpenyőben sült lazacot finom, krémes szósz öleli körül, hogy az ízélményt spenót, szárított paradicsom és parmezán tegye teljessé.

Hozzávalók:

  • 4 lazacfilé
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
  • 1/3 csésze száraz fehérbor
  • 150 gramm aszalt paradicsom, lecsepegtetve
  • 1 doboz tejszín
  • 1 zacskó bébispenót
  • 1/2 csésze parmezán
  • 1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Az olajat a serpenyőben felhevítjük, közben a lazacfilét sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Kivesszük és félretesszük.
  2. A serpenyőbe beletesszük a vajat is, rádobjuk a fokhagymát, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort, az aszalt paradicsomot, és pár perc alatt hagyjuk, hogy a bor egy része elpárologjon. Hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
  3. Beletesszük a spenótot, és addig főzzük, amíg meg nem fonnyad. Ekkor hozzákeverjük a parmezánt is, majd visszatesszük a lazacot a serpenyőbe. Pár perc alatt összefőzzük, friss petrezselyemmel megszórjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Egy lazacos receptnél csak kettő lehet jobb! Egy Michelin csillagos séf receptje alapján akár a serpenyőben készült lazacfilé mellé metélőhagymás, spárgás rizottót is kézíthetünk.

(Fotó: Unsplash)

olasz konyha | tejszín | lazac | spenót | olasz recept

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram