Close
Idén nyáron kétszer is meggondolod, hogy strandra menj: brutálisan drágultak a belépők

Idén nyáron kétszer is meggondolod, hogy strandra menj: brutálisan drágultak a belépők

És ahol eddig még nem emeltek árat, ott majd a következő néhány hétben biztosan fognak a Fürdőszövetség szerint.

Kiugróan, 20-25 százalékkal drágul a strandolás országszerte – írja a HVG az RTL-re hivatkozva. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt, most azonban kivétel nélkül megteszik, méghozzá egészen radikális mértékben. A drágulást egytől egyig az energiaárak és a bérköltségek emelkedésével indokolják a strandok.

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat: a Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint tízezer forintért mehet be egy négytagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A belépők 8,7, a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a fővárosi strandokon. A történelmi fürdőkben még komolyabban emeltek, húsz százalékkal magasabb áron lehet bejutni.

A Gellértbe péládul már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő.

Gyulán 2650 forintról 3200-ra drágult a felnőtt napijegy élménymedence és szaunahasználat nélkül, melyekkel együtt jóval drágább.

A fürdők 2019-ről 2020-ra emeltek utoljára árat, tehát már két éve, és azóta rengeteg olyan költségnövekedésük volt, amit nem tudtak érvényesíteni

– mondta a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel, ahol eddig nem emeltek, ott majd a következő néhány hétben fognak, ráadásul drasztikusabb drágulásra kell készülni. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára azt mondta a csatornának, hogy nem 5-10, hanem 20-25 százalékos, néhány jegytípus esetében még ennél magasabb áremelésről is lesz szó.

(Forrás: HVG, RTL, fotók: Getty)

infláció | gyulai várfürdő | paskál | drágulás | gellért

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom