Close
Ide költözz, ha stresszmentes életre vágysz!

Ide költözz, ha stresszmentes életre vágysz!

Kevésbé stresszes életre ott számíthatunk, ahol többek között alacsony a szennyezés és jó a közbiztonság – derült ki a CBD kutatásából.

A ruházati márka átfogó kutatást végzett arról, hogy kiderítse, melyek azok a városok, ahol a lakosság a legkisebb és a legnagyobb stressznek van kitéve.

A vizsgálat során tizenöt stresszmutatót vettek figyelembe, beleértve a közbiztonságot, a munkanélküliségi rátát, az időjárást, a nemek közötti egyenlőséget és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést. Első körben ötszáz várost mértek fel, ezt szűkítették később százra.

2021-ben a legstresszmentesebb városnak az izlandi Reykjavikot választották, de szintén hatalmas a nyugalom Bernben és Helsinkiben is.

A tíz legkevésbé stresszes városok közé tartozik még az új-zélandi Wellington, Oslo, Koppenhága, Innsbruck, Hannover és Graz is. A skála másik végé, azaz a legstresszesebb városok között megtalálható Mumbai, Lagos, Manila, Delhi, Bagdad, Kabul, Moszkva, Karachi, Dzsakarta és Kijev is.

A vizsgálat célja az volt, hogy alátámasszák azt, hogy azokban a városokban, ahol jó a környezetvédelmi politika, megoldott a szociális jóléti rendszer, ott a polgárok is nyugodtabb életet élhetnek. Reykjavik a győzelmét többek között a nemek közötti egyenlőségének, az alacsony lég- és zajszennyezettségének köszönheti. Doha számított a legbiztonságosabb városnak, Oslóban volt a legmagasabb az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a lakosságnak pedig a pénzügyi gondoktól Bernben kellett a legkevésbé tartania.

Egy ötcsillagos szállodában megszállni nem olcsó mulatság, de aki ilyen hotelekbe foglal, azt nyilván nem éri sokkhatásként a számla a kijelentkezéskor. Néhány kiemelt úti célnak számító városban viszont meglepően drága lehet egy ilyen fényűző lakosztály – ennek járt utána a LuxuryHotel.com a Booking.com segítségével. Íme a legdrágább ötcsillagos városok 2021-ben!

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

nagy sztori | utazás | városok | legstresszesebb | izland

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram