Close
Ide költözz, ha stresszmentes életre vágysz!

Ide költözz, ha stresszmentes életre vágysz!

Kevésbé stresszes életre ott számíthatunk, ahol többek között alacsony a szennyezés és jó a közbiztonság – derült ki a CBD kutatásából.

A ruházati márka átfogó kutatást végzett arról, hogy kiderítse, melyek azok a városok, ahol a lakosság a legkisebb és a legnagyobb stressznek van kitéve.

A vizsgálat során tizenöt stresszmutatót vettek figyelembe, beleértve a közbiztonságot, a munkanélküliségi rátát, az időjárást, a nemek közötti egyenlőséget és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést. Első körben ötszáz várost mértek fel, ezt szűkítették később százra.

2021-ben a legstresszmentesebb városnak az izlandi Reykjavikot választották, de szintén hatalmas a nyugalom Bernben és Helsinkiben is.

A tíz legkevésbé stresszes városok közé tartozik még az új-zélandi Wellington, Oslo, Koppenhága, Innsbruck, Hannover és Graz is. A skála másik végé, azaz a legstresszesebb városok között megtalálható Mumbai, Lagos, Manila, Delhi, Bagdad, Kabul, Moszkva, Karachi, Dzsakarta és Kijev is.

A vizsgálat célja az volt, hogy alátámasszák azt, hogy azokban a városokban, ahol jó a környezetvédelmi politika, megoldott a szociális jóléti rendszer, ott a polgárok is nyugodtabb életet élhetnek. Reykjavik a győzelmét többek között a nemek közötti egyenlőségének, az alacsony lég- és zajszennyezettségének köszönheti. Doha számított a legbiztonságosabb városnak, Oslóban volt a legmagasabb az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a lakosságnak pedig a pénzügyi gondoktól Bernben kellett a legkevésbé tartania.

Egy ötcsillagos szállodában megszállni nem olcsó mulatság, de aki ilyen hotelekbe foglal, azt nyilván nem éri sokkhatásként a számla a kijelentkezéskor. Néhány kiemelt úti célnak számító városban viszont meglepően drága lehet egy ilyen fényűző lakosztály – ennek járt utána a LuxuryHotel.com a Booking.com segítségével. Íme a legdrágább ötcsillagos városok 2021-ben!

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom