Ha egyszerű, de annál egészségesebb őszi salátára vágysz, érdemes csicseriborsóban és gránátalmában gondolkodnod, amit a sült karfiolnál jobban semmi sem tud kiegészíteni! Ideális vegán főétel, de sovány húsok mellé köretként is tálalható.
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol rózsákra szedve
- 1 doboz csicseriborsó leöblítve és lecsepegtetve
- 1 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál csilipehely
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1/2 csészényi gránátalmamag
- 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra! A karfiolt és a csicseriborsót egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és friss citromlével. Alaposan átkeverjük, majd egy nagy tepsibe tesszük, és 45 perc alatt készre sütjük. A karfiol és a csicseriborsó akkor jó, ha kissé roppanós állaga lesz.
- A sütőből kivéve hozzáadjuk a gránátalmamagokat és a friss petrezselymet. Azonnal tálaljuk.
Az étel mellé társíthatunk ízig-vérig őszi koktélokat is, amelyek ötvözik a szezon legjobb ízeit, így az almát, a fahéjat, a szerecsendiót.
(Fotó: Unsplash)
vega | őszi saláta | vegetáriánus | fogyókúra | őszi recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!