Close
Épphogy földet ért a gép, a pilóta egy sünt pillantott meg a kifutópályán

Épphogy földet ért a gép, a pilóta egy sünt pillantott meg a kifutópályán

Február 27-én az Air New Zealand Aucklandből Dunedinbe tartó járata éppen földet ért, amikor az éles szemű pilóta észrevette, hogy egy sün sétálgat a kifutópályán.

Szerencsére a gép ekkor már csak lassan gurult, így időben meg tudott állni, de így is hirtelen kellett fékeznie. Az utasokat a pilóta a gép hangosbemondóján tájékoztatta a váratlan megállás okáról.

Az egyikük így emlékszik a  szavaira:

Elnézést, de most olyasmit fogok bejelenteni, amit még soha: egy sündisznó van a kifutópályán”.

A helyszínre tűzoltókat hívtak, akik a sünt néhány perc alatt biztonságban eltávolították, a gép pedig ezután folytatta útját a terminál felé. Mint a dunedini repülőtér szóvivője elmondta, mindenkit szívesen látnak, még a sünöket is, és igyekeznek nem kárt tenni a vadon élő állatokban, ha nem muszáj.

Dunedin

Aligha akad pilóta, aki számítana egy ilyen helyzetre. Ez is egyike annak a néhány előre nem látható körülménynek, amire gyorsan kell reagálni.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

sün | landolás | kifutópálya | Air New Zealand

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram