Close
Bekövetkezett a pilóták rémálma, erre nem lehetett felkészülni

Bekövetkezett a pilóták rémálma, erre nem lehetett felkészülni

A Lufthansa Austinból Frankfurtba tartó járata hatalmas turbulenciába került Tennessee felett, és kényszerleszállást kellett végrehajtania a Washington DC melletti Dulles Nemzetközi Repülőtéren.

Az Airbus A330-as gépe az indulás után másfél órával körülbelül 11 ezer méteres magasságban repült bele az úgynevezett tisztaidős turbulenciába, ami az egyik legalattomosabb, repülőket fenyegető veszély, mert nincsenek látható időjárási előzményei, így nem lehet rá felkészülni.

Az egyik utas, Susan Zimmerman részletesen mesélt a CNN-nek arról, hogy mit élt át a félelmetes események során.

Mint mondta, épp a vacsora felszolgálásra közben kezdődött az egész, a repülő  először emelkedni kezdett, majd hirtelen több száz métert visszazuhant, pont akkor, amikor ő a mosdóba indult volna.

Úgy érezte, mintha öt másodpercen keresztül szabadesésben lenne, miközben étkészletek, táskák repkedtek mindenfelé, és mindenki attól félt, lezuhan a gép: az emberek sikoltoztak, üvegcsörömpölés hallatszott.

A Dulles Reptér

Mint mondta, ő maga nem sérült meg, de látta, hogy mások nem voltak ilyen szerencsések. Hét utast el kellett látniuk az utaskísérőknek, a személyzet pedig úgy döntött, hogy a biztonság kedvéért leszáll a legközelebbi reptéren, hogy mielőbb orvosi  kezekbe kerüljenek a sérültek. A landolás után mentőcsapat szállt fel a gépre, és az érintetteket a helyi kórházba szállították.

Szerencsére ritkán történik komoly baj egy turbulenciában, de a légörvényeket alighanem mindenki szívesen kihagyná az utazásából. Ha téged is szorongással tölt el a repülés, és főleg a váratlan incidensek gondolata, érdemes meghallgatnod egy pilóta tanácsait.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

kórház | turbulencia | sérülés | lufthansa

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram